EL COR DELATOR

Páginas: 3 (523 palabras) Publicado: 3 de abril de 2014
COMENTARI DE TEXT "EL COR DELATOR"



Edgar Allan Poe va néixer el 19 de gener de 1809 a Boston i va morir el 7 d'octubre de
1849 a Baltimore (Maryland).Era el segon fill d'un matrimonid'actors, format per David Poe, d'ascendència irlandesa, i Elizabeth Arnold,
de pares anglesos. Però quant Edgar tenia dos anys el seu pare va abandonar a la seva mare embarassada.
Quant Edgar va seradolescent va començar a tenir problemes amb l'alcohol que li va comportar diversos problemes amb el seu pare adoptiu.
El 1834 es va casar amb la seva cosina Virginia Clemm, de només tretze anys, la sevamort el va afectar molt negativament i el va fer enfonsar-se en una llarga
depressió que va acabar derivant de nou en l'alcoholisme
Va morir a Baltimore (Maryland) el 7 d'octubre de 1849, víctimadel "delirium tremens", tot i que també es pensa que va morir de diabetis, o fins i tot ràbia.


Edgar Allan Poe va cultivar tant la narrativa com la poesia i l'assaig, realitzant aportacionsoriginals en aquests camps.
Va escriure poesia, novel·la i relats curts. Conegut sobretot pels seus relats de temes fantàstics i d'horror.
És considerat el pare del conte de terror psicològic i delsrelats curts del seu país.

L'idea o el tema central del cor delator tracta de la bogeria i la obsessió d'un home que estàobsessionat amb l'ull entel·lat d'un avi.
Mitjançant aquests fets l'històriacomença a articular-se: L'home protagonista espia cada nit a la seva cambra a l'avi, una nit el protagonista el mata.
Al final del conte l'home després de guardar els membres del cos de l'home per laseva casa es delata davant dels inspectors que tenien un avís.
El personatge es el narrador intern i observador i està narrat en primera persona.Els personatges principals son l'home i el vell. Elspersonatges secundaris son els
inspectors i el vell.El vell tracta com el seu fill al narrador, però aquest té tanta obsessió pel seu ull que vol matar-lo sigui com sigui, pel narrador això no té
res...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Text 1 El Cor Delator 1
  • Coran
  • el coran
  • Coras
  • los coras
  • Coros
  • Los Coras
  • Coreas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS