El Futbol Sala

Páginas: 9 (2192 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015



EL FUTBOL SALA












ÍNDEX:

Pàg.

Introducció 3

1. Origen del futbol sala 4

2. Normes bàsiques del joc 5

3. Evolució en el temps de les característiques
del joc 7

3.1. Aspectes tècnics 7

3.2. Aspectes reglamentaris 9

4. Comparativa entre diferents posicions dels
jugadors 10

4.1. Jugadors10

4.2. Posicions 11

5. Sessió pràctica 12

6. Conclusions 13

7. Bibliografia i webgrafia 14






Introducció:

Parlaré dels inicis d’aquest esport, de les seves normes més bàsiques, de tota la seva evolució, des dels inicis fins ara, i també definiré les posicions que ocupa cada membre de l’equip, i de la manera de posicionar-se dins del camp pertal de fer les jugades i la defensa el més eficient possible.































1. Origen del futbol

Es va crear al 1930 a Uruguai, concretament a la ciutat de Montevideo. Aquesta versió del futbol la va crear Juan Carlos Ceriani Turcan especialment per a una competició d’un equip juvenil local. El primer partit es va realitzar en una simple pista debàsquet, i aquesta tenia sostre, però no parets.

El terme internacionalment utilitzat per descriure aquest esport és es Futsal, i el seu origen ve de la seva para castellana o portuguesa Futbol o Futebol, i de la paraula portuguesa, francesa o castellana salao, saló o sala. La paraula original amb la que es coneixia aquest esport era minisoccer. Actualment també se’l pot conèixer pel nom deFut-Cinc.

Una vegada que Ceriani el va impulsar cap a la fama mundial, el Futsal es va fer molt popular ràpidament, però sobretot a Sud-amèrica, particularment al Brasil.

Molts jugadors de futbol 11, mundialment famós, van començar jugant a la modalitat de Futsal, i es va visible en la seva forma de jugar. Alguns dels jugadors que anteriorment van jugar a aquest esport i que en l’actualitat sónmundialment reconeguts són Pelé i Zico.

Brazil continua sent l’eix mundial del Futbol Sala, però hi ha dues organitzacions que es disputen el control d’aquesta modalitat. Una d’aquestes organitzacions és la FIFA, i l’altra l’Associació Mundial de Futsal, la qual exerceix funcions sobre Europa, Nord Amèrica, Amèrica Central, el Carib, a l’Amèrica Sud, Àfrica, Àsia i Oceania.

La primeracompetició internacional es va fer el 1965, quan Paraguai va guanyar la primera Copa Sud-amèrica. Es van jugar sis copes més fins a l'any 1978, guanyades per Brasil. Brasil va continuar dominant amb una victòria en la primera Copa Panamericana l'any 1980 i la va guanyar novament el 1984.



2. Normes bàsiques del joc


El futbol sala és una modalitat de futbol, però només juguen 5 jugadors, i enun camp de dimensions reduïdes. L’objectiu és exactament el mateix que en qualsevol altra modalitat de futbol.

L’elecció del camp de saque de començament s’elegeix sempre amb el llançament d’una moneda. El joc s’inicia amb la pilota para al centre, i l’equip fa el saque de pilota en direcció al camp contrari, i tots els jugadors en les seves posicions.

Saque de banda i de córner

Elsaque de banda actualment es fa amb els peus. Pel saque de banda, en necessari tindre la pilota aturada a la línia de banda just per on ha sortit anteriorment, i els peus fora del camp.

El saque de córner es realitza pel costat més proper on s’ha realitzat la sortida de la pilota.

El gol

Es aconsegueix un gol quan la pilota ja ha traspassat totalment la línia de meta entre els postes queforma la porteria.

Penalti

Sempre es llença des del punt de penalti, que són 6 metres contant des de la porteria. Tots els jugadors, excepte el porter, que estarà situat just davall de la porteria, i el jugador que xutarà el penalti, tenen que estar a un distància mínima de 5 metres de la pilota.

El porter no podrà moure els peus fins que es xuti la pilota.

Doble penalti

Quan un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fútbol Sala
  • Futbol sala
  • Futbol sala
  • Futbol Sala
  • Futbol Sala
  • Futbol Sala
  • futbol sala
  • FÚTBOL SALA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS