El Gran Reset

Páginas: 2 (384 palabras) Publicado: 25 de enero de 2013
FITXA DE LECTURA


Referència bibliogràfica

FLORIDA, Richard. El gran reset: Nuevas formas de vivir y trabajar para impulsar la prosperidad. Barcelona: Editorial Paidós Ibérica, 2011.
ISBN978-84-493-2539-7


Breu resum de la lectura, aportacions i opinió personal.

Richard Florida defensa que les crisis econòmiques són cícliques i, per tant, afirma que el mateix sistema capitalistanecessita fer un reset periòdic. “Desperdiciar una crisis es algo terrible”, sosté l’autor a través d’aquesta frase de Paul Romer. A parer seu, els grans resets posen de relleu allò que no funcionaperquè ha quedat obsolet.

Per això, argumenta que, en aquest moment, neixen llavors d’innovació i floreixen iniciatives empresarials, sense deixar de banda les transformacions en infraestructures oels canvis en mobilitat geogràfica, educació o en nous patrons de consum. I posa d’exemples, de manera detallada amb estadístiques, la Gran Depressió de principis del segle XX o la Llarga Depressió definals del s. XIX.

Florida analitza dues situacions similars del passat per facilitar una comprensió més diàfana de la reconfiguració que s’intesificarà durant els pròximes dècades. Així doncs,aquesta previsió hauria de permetre dissenyar una nova estructura que optimitzi els esforços i pugui pal·liar els costos humans i la pèruda de llocs de treball.

Segons l’autor, la recuperació passa peruna nova economia que deixi de sustentar-se en els sectors immobilari i financer, fomentar els llocs de treball creatius, en comptes de l’ocupació a l’àmbit dels serveis i que, en tot cas, aquestsestiguin ben remunerats. En consonància, també reclama un sistema educatiu “que mobilitzi i aprofiti el talent creatiu en massa”. Així mateix, creu en la necessitat de desenvolupar una nova xarxad’infraestructures amb el tren d’alta velocitat com a mitjà de transport preferent i planteja l’ascens de les megaregions i el retorn al centre de les ciutats, en detriment dels suburbis.

L’autor d’El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resetas
  • Resetas
  • Reseta
  • reseta
  • Reseta
  • Resetas
  • resetas
  • resetas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS