el hombre en busca de sentido

Páginas: 9 (2089 palabras) Publicado: 7 de agosto de 2013
El hombre en busca de sentido






















Eric Bazán Vidal
Col·legi diocesà Sagrada Família
5-6-2013
1er Bat
Índex

Biografia del autor 2

Resum del llibre 4

Context històric de l’obra 5

Conceptes segons l’autor 6

Descripció de les fases del llibre 7

El sentit de la vida segons Víctor Frankl 9

El sentit dela vida per a mi 10

Valoració personal 11
Biografia de l’autor

Víctor Emil Frankl va néixer a Viena el 26 de març de 1905. El seu pare va treballar durament des de ser un estenògraf parlamentari fins a arribar a Ministre d'Afers Socials. Des que era un estudiant universitari i embolicat en organitzacions juvenils socialistes, Frankl va començar a interessar-se en la psicologia.En 1930, va aconseguir el seu doctorat en medicina i va ser assignat a una sala dedicada al tractament de dones amb intents de suïcidi. Al mateix temps que els nazis arribaven al poder el 1938, Frankl va adoptar el càrrec de Cap del Departament de Neurologia de l'Hospital Rothschild, l'únic hospital jueu en els primerencs anys del nazisme.

Però, el 1942 ell i els seus pares van ser deportatsa un camp de concentració proper a Praga, el Theresienstadt.

Frankl va sobreviure a l'Holocaust, fins i tot després d'haver estat en quatre camps de concentració nazis, incloent el d'Auschwitz, des 1942 a 1945, no va ser així amb els seus pares i altres familiars, els quals van morir en aquests camps.

Degut en part al seu patiment durant la seva vida als camps de concentració i mentre estavaen ells, Frankl va desenvolupar un acostament revolucionari a la psicoteràpia conegut com logoteràpia.

"Frankl va retornar a Viena en 1945, i immediatament va ser Cap del Departament de Neurologia de l'Vienna Polyclinic Hospital, posició que mantindria durant 25 anys. Va ser professor tant de neurologia com de psiquiatria.

Els seus 32 llibres sobre anàlisi existencial i logoteràpia hanestat traduïts a 26 idiomes i ha aconseguit 29 doctorats honoraris en diferents universitats del món.

A partir de 1961, Frankl va mantenir 5 llocs com a professor als Estats Units a la Universitat de Harvard i de Stanford, així com en altres com la de Dallas, Pittsburg i San Diego.

Va guanyar el premi Oskar Pfister de la Societat Americana de Psiquiatria, així com altres distincions de diferentspaïsos europeus.

Frankl va ensenyar a la Universitat de Viena fins als 85 anys d'edat de forma regular i va ser sempre un gran escalador de muntanyes. També, als 67 anys, va aconseguir la llicència de pilot d'aviació.

Víctor E. Frankl va morir d'una aturada cardíaca el 3 de setembre de 1997, deixant a la seva esposa, Eleonore i a una filla, la Doctora Gabriele Frankl-Vesely.
Resum delllibre

Aquest llibre es tracta d’un psiquiatra en Victor Frankl, que va ser enviat a Auschwitz, un camp de concentració de l’època nazi en el qual va viure experiències que ningun ésser humà mereix viure. El llibre es un relat en primera persona en el qual Frankl explica les diferents situacions, sentiments, canvis de personalitats, d’humor... i totes les coses destacables que va viure des de queva ser internat fins que va ser alliberat. El llibre es divideix en tres fases: la primera anomenada “internament en el camp”, que consisteix des del moment en que el transporten al camp fins quan s’instal·la en ell, i es comença a fer una idea del que li espera. La segona, anomenada “vida en el camp” que es la més extensa, ja que explicarà totes les seves experiències destacables, les hipòtesisenvers el tema psicològic que extreu de les diferents situacions que hi experimenta... I la fase alliberament, en la que explica els diferents successos que observa i passa a partir de quan marxa del camp fins que retorna a la vida que portava anteriorment.
Context històric en el qual s’escriu l’obra

Aquesta obra va ser escrita durant la primera meitat del segle XX, en plena era nazi....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El hombre en busca del sentido
  • El hombre en busca de sentido
  • Ensayo el hombre en busca del sentido
  • Informe el hombre en busca del sentido
  • El Hombre En Busca Del Sentido
  • Un hombre en busca de sentido
  • el hombre en busca de sentido
  • El Hombre En Busca De Sentido

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS