El joc infantil i la seva metodologia

Páginas: 6 (1425 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2011
Generalitat de Catalunya Departament d’Educació Institut Obert de Catalunya

Mòdul 4 – El joc infantil i la seva metodologia UF3 – Implementació d'activitats d'oci i lleure

Solució EAC2
(Curs 2010–11 / 1r semestre)
Solució
1. A parir d'aquest material, inventeu un joc que pugui divertir als infants. (1punt)

És una capsa de cartró decorada. Té dues obertures circulars laterals i latapa, des de la qual s'introdueixen els diferents objectes.

Us poso un exemple: • Nom del joc: “Caixa d'endevinar” • Tipus de joc: joc sensorial. • Capacitats que desenvolupa en els participants: desenvolupament del tacte. Pot despertar la curiositat i certa “por” d'introduir la mà sense saber què hi ha dintre. • Edats: 2-3 anys • Descripció del joc: L'educador/a introdueix un objecte familiardintre la capsa sense que els infants ho vegin. Els infants han de posar la mà dintre, a través de l'obertura circular i només tocant han d'endevinar quin objecte hi ha.

2.

En relació al joc anomenat “Anar a tocar”, responeu a les següents qüestions. (1punt)

Els jugadors es mouran lliurement per l'espai fins que l'educador/a digui “A tocar.... (un objecte, un color, un material....)”. Laconsigna és que no poden tocar res d'un mateix, sempre ha de ser alguna cosa exterior. 2.1- Quines capacitats contribueix a desenvolupar aquest joc? Principalment la percepció espacial 2.2- Quin tipus d'espai seria adequat per realitzar-lo? Un espai ampli i delimitat. Es poden utilitzar els materials del context. 2.3- En el cas en que hi haguessin jugadors amb mobilitat reduïda (cadira de rodes,bastons...), com adaptaríeu el joc? Per exemple, en un principi, per tal de motivar el jugador amb mobilitat reduïda es nombraran objectes més pròxim a ell i progressivament s'anirà allunyant l'objectiu. 2.4- I si també hi hagués algun jugador amb baixa visió? Es podrien nombrar objectes que tinguin pròxims o també cap la possibilitat de que jugui acompanyat. Pot canviar de parella en cada jugada.Codi: I71 Versió: 01

Exercici d'avaluació contínua 2 1752M04B1_EAC2_Solució_1011S1

Pàgina 1 de 4 Lliurament: 24/11/2010

Formació professional

3.

Aneu a la següent pàgina web: http://www.edu365.cat/infantil/jocs/pollet.htm

Jugueu a “El joc del pollet” (1punt) • Si el proposéssiu a infants de 2-3 anys, quins aspectes psicomotrius contribuiria a desenvolupar? Igual que amb la restade jocs multimèdia, en un primer moment, es comença amb l'ús del ratolí, on de mica en mica s'anirà apreciant una evolució des de moure tot el braç a moure només el canell coordinant-lo amb les imatges en moviment de la pantalla. La coordinació ull-mà, la causa-efecte... En quin tipus de jocs multimèdia es podria englobar? Jocs Arcade, laberint. En relació als jocs de falda, per què són importantsen l'educació infantil? (1punt)

• 4.

Cal fer referència al component emocional i afectiu, a les primeres relacions lúdiques entre infantadult com a punt de partida per al descobriment del seu cos, el llenguatge,etc. • Busqueu un joc de falda per fer picar les manetes. Indiqueu:

Nom del joc: per exemple, “Ball manetes”. Incloure la cançoneta: “Ball manetes, toca galtetes......”Descripció: Cal indicar la posició infant-adult i la lletra de la cançoneta. 5. Indiqueu si són vertaders o fals els següents enunciats: (1punt)

1- En les situacions de joc simbòlic en què puguin sorgir conflictes amb motiu de les diferències culturals cal proposar jugar d'acord amb el model de la societat d'acollida. 2- En els jocs de pistes els participants han de superar una sèrie de proves seguint unrecorregut. 3- Respecte el paper de l'adult, el joc heurístic és un joc presenciat. 4- Els jocs de pistes són jocs per jugar a l'exterior. 5- Els jocs cooperatius preparen pel treball en equip i promouen la solució constructiva dels conflictes. 6- La competició, l'acceptació, la participació i la diversió són components dels jocs cooperatius. 7- En la transmissió dels jocs tradicionals d'una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Mite I Les Seves Funcions
  • L'energia i les seves unitats
  • Anàlisi del joc en relació al desenvolupament infantil
  • METODOLOGIA I
  • Metodologia i
  • METODOLOGIA I
  • METODOLOGÍA I
  • Metodologia I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS