El manga

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (829 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 17 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
EL MANGA
El manga és el còmic d’origen japonès desenvolupat al segle XX. No obstant això la seva forma moderna data poc després de la segona guerra mundial, el manga ha tingut un llarg i complexprecursor en la história de l’art japonès.

Les revistes de manga solen tenir moltes sèries executant-se en forma concurrent d'aproximadament 20-40 pàgines per cada capítol de cada sèrie. Altresrevistes com l'anime fandom Newtype es caracteritzen per tant sols publicar capítols mensuals. Aquestes revistes de manga, són conegudes col·loquialment com a "guies", normalment s'imprimeixen en paper debaixa qualitat i solen fer d'entre 200 a més de 850 pàgines. Aquestes revistes també contenent one-shots i diverses històries de yonkoma (equivalent a la tira còmica). Les sèries mangues poden durarmolts anys depenent de l'èxit que pugin tenir. Alguns mangakes comencen la seva carrera publicant one-shots per què el seu nom es doni a conèixer.

Els mangues es classifiquen en diferents gèneresdepenent el seu contingut. No obstant no totes els mangues segueixen les pautes establertes del gènere en què estan classificats. Hi ha una gran varietat de gèneres dirigits a diferents sectors de lasocietat.
• Shōjo: Literalment "noia jove". És aquell manga amb temàtica romàntica, dirigit a un públic femení adolescent. Després del shonen es el gènere amb més èxit. Entre els shojo amb mésèxit es destaquen: Sailor Moon, Card Captor Sakura i Fruits Basket entre altres.
• Shōnen: literalment "noi". És aquell manga destinat a públic adolescent masculí; es caracteritza per grans dosisd'acció i aventura deixant bastant de banda la part amorosa. L'argument acostuma a desenvolupar-se al voltant de les escoles i instituts dels personatges o en mons ficticis. És el gènere que té més èxitde tots, ja sigui en vendes individuals del mangues com en nombre.[54][7][45] Entre els shonens amb més èxit es destaquen: Bola de drac, One Piece i Naruto entre altres.
• Seinen: Temàtica per...
tracking img