El Mon Dels Cavallers

Páginas: 6 (1390 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
INTRODUCCIÓ DEL TREBALL

En aquest treball, hem dispose a parlar de: El mon dels cavallers, en aquest treball, pense argumentar com era aquell mon i quines eren les característiques principals del cavallers.
Per a fer-ho vaig a ajudar-me de material, principalment fragments dels principals llibres de cavalleries, com per exemple: Curial e Güelfa, Tirant lo blanc ,El llibre de l'orde decavalleria...
En aquesta introducció voldria dir que en aquest treball, bàsicament vaig a tractar de retractar el mon dels antics cavaller, i com he dit abans, per a poder fer-ho més fidelment utilitzaré els textos de gent com Ramon Llull, Joanot Martorell...
Tota aquesta informació, estarà identificada a la bibliografia.
En aquest treball també intentaré identificar la societat de l'època, aquestasocietat, està perfectament descrita en les ja nomenades.
També es important dir que en aquest treball es va a conéixer i a dir com es la forma d'escriure dels diferents autors que estan implicats en aquest treball del mon dels cavallers.
En resum, podria dir que aquest treball va destinat a conéixer el mon de la cavalleria, però gràsies a aquest treball també es pot coneixer com he dit lasocietat i les diferents costums de la gent d'aquesta època amés de poder conéixer la forma de escriure dels autors i la tradició literària de l'època en que escriuen.
I aquesta es la introducció del treball transversal de la tercera avaluació

COS DEL TREBALL

1.CAVALLERS:
El primer punt d'aquest treball correspon als cavallers i les seues característiques, per a començar en aquest treball,m'agradaria dir que vaig a analisar en aquest punt un fragment del Tirant lo blanc:“A tu, Soldà, que has gosat matar tots els cristians de la manera més cruel possible, et repto a un combat cos a cos per saber qui de nosaltres serà el vencedor d’aquesta batalla entre cristians i turcs.”
Aquest fragment, hi ha que dir que correspon a la lletra de batalla transmesa per Tirant lo blanc al Soldà.
Enaquest fragment, es descriu la principal activitat dels cavallers, com són les batalles derivades de les creences religioses, en aquest cas cristianes i turques.Com també mostra les batalles cos a cos típiques entre els cavallers.
A continuació vaig a citar un fragment del Curial e Güelfa, que mostra un altra de les activitats més contades per els llibres de cavalleries:“E, no havent esguard aclaredat de sang ne a multitud de riqueses, entre els altres li plagué molt Curial, car veent-lo gentil de la persona, e assats gentil de cor, e molt savi segons la sua edat, pensà que seria valent home si hagués amb què. Perquè imaginà avançar-lo, e d’aquí avant comença’l-se a acostar, e cridava’l sovent e parlava ab ell molt volentorosament.”
Aquest fragment perteneix al primer llibre del Curial eGüelfa, amb aquest fragment vuic demostrar un altre dels aspectes més destacables dels cavallers, m'estic referint als enamoraments, al que sovint es diu la guerra de l'amor.
Aquestos dos fragments, demostren les dos activitats principals que duen a terme els cavallers, que són per una part les guerres i per altra part l'amor, aquestes són les dos activitats que duen a terme els cavallers, això és elque ens mostren aquestos llibres de cavalleries.
Per a acabar en aquest punt m'agradaria citar El llibre de l'orde de cavalleria amb aquest fragment que reflecteix tot el que he nombrat abans:“Ofici de cavaller és mantenir vídues, òrfens, hòmens despoderats; car enaixí con és costuma e raó que los majors ajuden a defendre los menors, e los menors hagen refugi als majors, enaixí és costuma del'orde de cavalleria que per ço car és gran e honrat e poderós, sia en socors e en ajuda a aquells qui li són dejús en honrament e en força. On, si forçar vídues qui han mester ajuda, e heretar òrfens qui han mester regidor, e robar e destruir los hòmens mesquins e despoderats a qui hom deu donar socors, se concorda ab l'orde de cavalleria, malvestat, engany, crueltat e falliment se covenen ab...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El mon dels morts a egipte
  • Catàleg Dels Climogrames Del Món
  • El Naixement Del Mon I Dels Deus
  • Visió del món dels personatges principals de crepúscle (la saga)
  • Mone
  • Mono
  • mono
  • Mono

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS