El Naixement Del Mon I Dels Deus

Páginas: 2 (397 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2012
EL NAIXEMENT DEL MÓN I DELS DÉUS

Els grecs antics pensaven que al començament només existia una mena de buit o desordre elemental: el Caos. De la barreja de tot el que s'esdevindrà després, en vasorgir en primer lloc Gea, la Terra. De les seves pròpies entranyes va sorgir Urà, el Cel , que el va envoltar per totes bandes, fent-li de company i de marit.
Gea i Urà són els primers déus. Vantenir molts fills: els ciclops , els hecatonquiris i els titans. Els dotze titans ,sis nois i sis noies, naixien un darrer de l'altre, però el seu pare Urà no els deixava sortir de dins de la seva mare.Per aquest motiu, Gea patia molt i estava a punt d'esclatar. Aleshores, va proposar als seus fills que s'alliberessin del seu pare. L'únic que es va alliberar va ser Cronos. Quan Urà va arribar comcada nit al costat de Gea, Cronos, que s'havia amagat a prop va sorprendre el seu cruel pare, li va tallar els genitals i els va llençar al mar. De la barreja d'escuma, aigua salada, sang i semen en vanéixer la deessa de l'amor, Afrodita.
Cronos es va casar amb una germana seva, Rea i va tenir sis fills. Gea i Urà li havien predit que un dels seus fills li arrabassaria el poder i, per això,se'ls menjava quan Gea els paria. Amb l'ajut de Gea i Urà, va amagar l'últim petit que va néixer: Zeus. Per enganyar Cronos, li va entregar una pedra embolicada amb bolquers i aquest se la va empassar.Van portar el nadó a una cova on va ser criat per les ninfes. Aquestes el van alimentar amb llet de la cabra Amaltea.Quan es va fer gran, va aconseguir amb un engany que el pare vomités la pedra ques'havia empassat. Després de la pedra, Zeus va obligar Cronos a continuar vomitant, i d'aquesta manera, el jove déu va aconseguir alliberar tots els seus germans :Hestia, Hera, Demèter, Posidó i Hades.Amb l'ajut d'aquests i els cíclops i els hecatonquirs, va començar la lluita contra els titans. Després d'una guerra llarga i difícil, els déus més joves van assolir el poder i van decidir compartir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Revolució Americana I El Naixement Dels Eua
  • El Mon Dels Cavallers
  • El mon dels morts a egipte
  • deus grecs i romans
  • Naixement, vida i mort de les estrelles
  • La Concepció Del Món I Ideologia
  • Drets i deures dels alumnes
  • classificació i codificació dels plàstics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS