El període d'adaptació

Páginas: 4 (991 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2013

* EL PERÍODE D'ADAPTACIÓ *

El període d'adaptació consisteix a planificar un horari específic i adaptat a les necessitats dels infants on aniran augmentant l'estada a la llar d'infants oescola progressivament i s'acostumaran a aquest espai que li serà completament estrany, amb persones i companys que no coneix, i unes rutines i ritmes diferents de casa.

Planificar aquest període ésmolt important, ja que d'aquesta manera s'aconseguirà fer el pas de l'entorn familiar a l'escola tan fàcil i tranquil com sigui possible per a l' infant, la seva família i les educadores de la llar,a fi que superi de forma tranquil·la les angoixes que provoquen les primeres separacions.




1. A QUI LI CAL ADAPTAR-SE?

No són només els més petits els únics implicats en el procésd’adaptació. La família i l’escola inicien una relació i a tots ens cal adaptar-nos. L’entrada del petit/a en el centre pot fer sorgir en els pares sentiments contradictoris: pors, dubtes, desconfiances… quesovint els porten a sentir-se culpables per la decisió que han pres de portar el seu fill o filla a la llar d’infants. Preguntes com ara: “estarà bé?”, “haurà plorat gaire estona?”, “estarà sol?”,“tindrà alguna mestra que el consoli?”, són algunes de les que es faran pares i mares.
A partir d’aquí cada família reaccionarà de manera diferent. N’hi ha que sobreprotegeixen el seu fill o que s’himostren molt exigents o que intenten convèncer els infants que a l’escola s’ho passaran d’allò més bé, n’hi ha que fins i tot eludeixen parlar del tema. Altres famílies ho miren amb més tranquil·litat iprocuren transmetre al seu fill la idea de normalitat.
També per les educadores és un període d’adaptació, tot i que en coneixen el procés i la importància en el desenvolupament del nen/a.
Lesreaccions dels infants quan ingressen a la llar poden ser molt diverses: alegria desbordant, agitació, activitat desenfrenada davant una situació nova… però també pot aparèixer un plor intens,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Periode D'Adaptacio
  • periode d'adaptacio
  • El Periodismo Y Periodico
  • Periodico
  • Periodicidad
  • Periodismo
  • Periodismo
  • Periodico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS