El politico y el cientifico

Páginas: 2 (331 palabras) Publicado: 30 de agosto de 2010
Teoria sociològica

Lectura 4

El text explica que a la ciutat de Chicago, al juliol del 1995, va haver-hi una onada de calor extrema i que van morir 700 persones més de les habitualsen aquella època de l’any. Aquestes persones que van perdre la vida, la majoria eren de la 3a edat, i a més la majoria homes de ètnia negra que vivien sols. Aquesta onada de calor, el que vafer veure va ser la realitat social que aquestes persones no volien sortir de casa seva, a part per la situació climatològica extrema que s’estava vivint, perquè es trobaven a barris pobres idegradats, els quals la inseguretat era molt gran i no volien demanar cap mena d’ajuda externa. L’exemple ens fa adonar que moltes vegades la realitat autèntica de les coses és invisible, noel que semblen en el primer cop d’ull.

Lectura 5

L’autor comença el text fent una comparació entre com descobrir les regularitats i determinar els criteris de significació dins de lesciències socials. El món dels coneixements socials és menys visible que el món natural ja que segons la cultura, els costums, les persones canvien d’opinió en un mateix fenomen i el que ensajuda a fer-ho més fàcil són les enquestes. Quant una enquesta treu les seves conclusions el que passa moltes de les vegades és que molts lectors reaccionen pensant que els resultats erenevidents, i que no calia fer cap mena d’estudi per a saber això.
Posa una sèrie d’exemples de correlacions simples, les quals semblen bastant lògiques i racionals. Però al final de l’articlel’autor revela que aquestes locucions eren falses i que eren el contrari de com estaven escrites. Acaba dient que el raonament de l’”evidencia” de la societat moltes vegades pot fallar i que enspodem trobar amb qualsevol tipus de reacció per part dels humans. Quant aquest sentiment “de que tot és evident” en ciències socials desaparegui, aquestes podran continuar anant més enllà.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cientifico Y El Politico
  • El politico y El cientifico
  • El Politico Y El Cientifico
  • Lo político y lo científico
  • El politico y el cientifico
  • El politico y el cientifico
  • El Científico Y El Político
  • El político y el científico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS