El quadern de noah

Páginas: 6 (1390 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2010
El quadern de Noah
[pic]

Marta Serra Isnardo.
3º Magisteri Infantil Grup A.
Literatura Infantil.
EL QUADERN DE NOAH.
Nicholas Sparks

Noah Calhoun ha tornat de la guerra i intenta refer la seva vida. Ha començat per restaurar aquella antiga casa que sempre havia desitjat tenir, però el que més li costa és desfer-se d'aquell record, el record de l'Allie i de l'estiu de fa catorze anys.Ha passat molt de temps però la força d’aquell amor interromput no li ha permés consolidar cap altra relació. L’Allie està a punt de casar-se, però tampoc no ha oblidat aquell estiu i no pot deixar de preguntar-se què hauria passat si tantes coses no els haguessin anat en contra. Per això no pot evitar tornar al poble per retrobar-se amb Noah. Un relat commovedor sobre l’amor en el seu estat méspur.

• Fitxa tècnica:
- Títol: El quadern de Noah.
- Autor: Nicholas Sparks.
- Editorial: la butxaca Edicions 62 Barcelona
- Gènere: Narrativa. Novel.la.
- Traducció: Jordi Arbonès.
- Any: 2007
- Capítols: .........
- Pàgines: 221

• Biografia de l’autor:
Nicholas Charles Sparks va nàixer l’any 1965. És un escriptor estadounidens. Les seves novel.les han aconseguit arribar a tenirun gran èxit internacional. Els seus llibres tracten temes com el cristianisme, l’amor, la tragèdia, el destí, etc.
Ha publicat 16 novel.les, de les quals 6 han sigut transformades en pel.lícules, entre elles, El quadern de Noah. Viu en New Bern, a Carolina del Nord, amb la seva esposa i els seus cinc fills.

• Resum:
Noah estima profundament l’Allie, a pesar de la distància i els anys que hanpassat, i mai ha deixat de fer-ho. Aquest viu a la caseta que sempre havia somiat que reconstruiria, feliç amb la seva canòa, la vegetació i els seus llibres de poesia. No obstant, una part d’ell continua buida, sense cap sentit.

D’una altra banda, l’Allie està a punt de casar-se amb en Lon, un gran advocat i de classe rica i acomodada, al igual que ella. Aquest l’estima i ella a ell, però unbon dia, gràcies a un retall de periòdic, se’n recorda de Noah i decideix anar a visitar-lo. Té l’excusa perfecta, està agobiada pel casament i tot allò que comporta.

Noah sempre li ha enviat cartes a l’Allie, però aquesta mai n’ha rebuda cap per culpa de la seva mare. Aquell estiu de fa 14 anys fóu magnífic per als dos, ja que estaven vivint l’amor ideal, i cap dels dos mai se n’havienoblidat. Així que, després de conduir una bona estona i de deixar les maletes a l’hotel, l’Allie arriba a la casa d’en Noah i aquest es queda completament bocabadat. Era ella! Continuava igual de dolça, bonica i esplèndida com sempre. Aquest es preguntava a què es deuria aquella visita però molt prompte ho averiguà. Passaren unes estones fantàstiques, feren l’amor, passejaren amb la barca, però l’Allieestava compromesa.

La història, com quasi totes les històries d’amor, acabà bé, l’Allie parlà amb en Lon i aquest paregué entendre-la. Aquesta es casà doncs, amb en Noah després de tants anys. Fóren molt molt feliços en la casa que Noah havia restaurat i tingueren fills.

Però, el seu amor no fóu del tot bonic, ja que quan es féren vells, aquests caigueren malalts. L’Allie tenia principid’Alzheimer, després, no se’n recordaria de res ni de ningú. I així fóu, primer fóren petites coses, després ja no recordava ni tan sols el seu propi nom, ni el de Noah, clar. La tristesa fou grandíssima i marxaren cap a una residència; allí els atendrien i ajudarien com calia fer-ho. Noah visitava tots els dies la cambra de l’Allie i li contava la seva pròpia història però aquesta no se’n recordava. Noobstant, hi havia un fet molt extrany que ocorria algunes vegades, l’Allie recuperava la memòria, però per uns segons. Els metges no s’ho podien explicar. Del que estem segurs, és que l’amor d’aquests és etern i perdurarà tota la vida al llarg dels anys.

• Ànalisi del llibre:
La novel.la porta per títol “El quadern de Noah”. Si et pares una estona a pensar, pots descobrir que estem parlat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quadern d'aram
  • El Diario De Noah
  • la cometa de noah
  • Quadern D'aram
  • Noah Chombsky
  • El Cuaderno de Noah
  • Noah gordon
  • El diario de Noah

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS