els nens soldats

Páginas: 10 (2374 palabras) Publicado: 13 de enero de 2015
 

Un nen o nena soldat és qualsevol persona menor de 18 anys que forma part de qualsevol tipus de força o moviment armat, sense tenir en compte la seva condició, la seva família o el seu ofici. Són nens i nenes d’Amèrica Llatina, Àfrica, Àsia i també d’Europa; però la gran majoria de nens i nenes soldats es troben a l’Àfrica. La majoria de nens no lluiten en exèrcits oficials, si no sota elcomandament d’altres grups armats. La majoria d’ells són forçats a lluitar amb armes, altres entren a l’exèrcit “voluntàriament”, perquè no veuen altre alternativa per viure en un món que no els hi deixa moltes oportunitats.

La vida dels nens i les nenes soldats és extremadament dura i perillosa: són utilitzats com a missatgers, espies i per carregar les armes i altres materials. Els obliguen acol·locar explosius i aprenen a utilitzar pistoles i armes automàtiques. Las nenes moltes vegades són violades pels soldats als camps militars.

Durant la seva formació militar, per “endurir-los”, moltes vegades són obligats sota l’amenaça de la mort dels seus amics i les seves famílies. Una altre raó del reclutament forçat dels nens i nenes, és perquè són més dòcils que els adults i els podenentrenar millor per matar.  Tot això passa moltes vegades sota la influència de les drogues i l’alcohol. Les nenes i els nens que sobreviuen han de lluitar contra les conseqüències d’aquestes crueltats físiques i psíquiques durant tota la vida.

Situació per continents de nens soldat

No tenim xifres fiables del nombre de menors soldat al món. Segons dades de les Nacions Unides, al 2012 esreclutaven nens i nenes al menys en 19 països. Avui dia es continuen reclutant nens i nenes soldat en països com Afganistàn, Chad, Colombia, Costa de Marfil, Filipines, India, Iraq, Líban, Libia, Mali, Myanmar, Pakistàn, República Democràtica del Congo, Sudàn, Siria, Tailandia i Yemen.

 

ÀFRICA
 

Després que acabessin les guerres que venien lliurant-se des de fa molt de temps, milers denens soldat van recuperar la llibertat, es calcula que més de 100.000 nens segueixen participant en altres tipus d’hostilitats. Els governs han reclutat nens per incorporar-los directament en les forces armades. Els grups armats que han participat en processos de pau han reclutat nens per utilitzar-los com fitxes en la negociació. La utilització de nens soldat ha persistit en països que s'haviencompromès a posar fi a aquesta pràctica. Una gran quantitat de nens han estat utilitzats en conflictes a gran escala, entre els quals destaquen els de Burundi, Costa d' Ivori, la República Democràtica del Congo (RDC), Somàlia, Sudan i Uganda. Els nens soldat han estat detinguts i processats. A Burundi, nens sota sospita de tenir relació amb grups polítics armats van ser torturats i reclosos durantllargs períodes de temps. Nens soldat que havien servit a les files governamentals s'enfrontaven a judicis davant tribunals militars que no complien les normes internacionals en matèria de justícia processal. Tot i que el dret internacional prohibeix la utilització de la pena de mort contra nens que hagin delinquit, al Sudan, antics nens soldat van ser condemnats a mort per delictes comesos mentreeren soldats. A la República Democràtica del Congo, alguns nens van ser executats per grups armats.
República Democràtica del Congo, alguns nens van ser executats per grups armats.

 

Hi ha nens que han estat manipulats per cometre actes de violència política. A Nigèria, grups armats de motivació política van utilitzar a nens i joves per fomentar la violència en el període anterior a leseleccions. Les milícies juvenils del Front Democràtic Unit, el partit en el govern a Malawi, van aïllar l'oposició, i joves membres de bandes armades van participar en actes de violencia comuna i política a Kenya i Sud-àfrica.

Àfrica va ser l'escenari dels primers esforços en la història de portar els reclutadors de nens davant la justícia. A finals de març de 2004, la Cort Especial de Sierra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • “ELS NENS INVISIBLES"
  • Els Nens Del Barri Roig
  • Nens Soldats
  • Els nens robats pel franquisme
  • Protocol Facultatiu Nens Soldats
  • Els nens salvatjes
  • Els Nens Salvatges
  • els nens salvatges

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS