Energia solar

Páginas: 3 (715 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2011
Energia Solar
Historia
Els efectes fotovoltaics van ser descoberts l’any 1839 pel físic francès Becquerel, pero no va ser fins l’any 1883 que es va construir la primera cel·lula fotovoltaica,fabricada per Charles Fritts, pero només tenia una eficiencia d’un 1%. A partir d’aquí, durant part del segle XX, es van anar incorporant millores a aquest sistema per a millorar la seva eficiencia. La1ª, va ser l’any 1946, cuan Russel Ohl va implementar la unió dels materials semiconductors que s’utilitzen actualment, però la més important va ser descoberta pels Laboratoris Bell, cuan, mentresexperimentaven amb els materials semiconductors, van desenvolupar la 1ª cel·lula fotovoltaica de silici, amb un rendiment d’un 4,5%, després millorat a un 6%. L’any 1981, l’avió Challenger mogut per energiasolar fotovoltaica fa el seu 1r vol experimental. Dos anys després, s’inventa un cotxe que funciona únicament amb energia solar fotovoltaica, i aconesegueix recorrer 4000km per Austràlia en menys de20 dies. Actualment, les plaques solars son la forma més utilitzada per obtenir energia a partir del sol.
Tipus
Les plaques solars es divideixen en dues grans famílies, les cristal·lines amb silicicristal·litzat , i les amorfes, amb silici no cristal·litzat. A la vegada les cristal·lines es divideixen entre les monocristalines, amb un sol cristall de silici i les policristalines, amb més d’uncristall de silici. Les cèl·lules fotovoltaiques més utilitzades en l'actualitat són les de silici monocristal·lí. L'evolució tecnològica de les plaques solars es distinguix de moment en quatregeneracions.
-Primera generació: aquesta generació consistia en grans superficies de vidre simple, unida a una capa de díode pn, que podien generar energia electrica a partir de una font de llum solar.Actualment les plaques d’aquesta generació constituexien el 86% de cèl·lules solars terrestres.
-Segona generació: les plaques d’aquesta 2a generacio es basen en l'ús de dipòsits epitaxials dp molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia solar
  • Energia Solar
  • Energia Solar
  • Energia Solar
  • Energia solar
  • Energia solar
  • energía solar
  • Energia Solar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS