Enric Valor Temps de batuda

Páginas: 2 (322 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2013
La producció literària d'Enric Valor consta de dues grans aportacions:

a) Les rondalles valencianes b) Cinc novel·les i alguns relats breus

Tant en un tipus d'obres com en altres, Valorusa la tècnica del narrador omniscient i subjectiu. Escriu amb gran precisió, minuciositat i exactitud pel detall. Té un gran domini de la llengua. Els recursos de llenguatge oral que empraprovenen directament de la tradició popular, amb els quals el lector por identificar-se plenament. Usa un model de llengua literària molt equilibrada, que inclou les peculiaritats valencianes.

Lesseues rondalles estan confegides a partir d'un nucli narratiu de procedència oral més o menys complet o extens, sobre el qual Valor opera una profunda transformació i reformulació del relat oral -estructura, situacions, personatges - i proposa, mitjançant l'escriptura millorada, uns contes cultes, distints de les rondalles tradicionals.

Els relats breus, més pròxims a l'estil delsegle XIX, no destaquen per un estil treballat, sinó sobretor per la riquesa de la llengua. Es tracta de petites peces amoroses i sentimentals. 

La novel·lística presenta les mateixescaracterístiques estilístiques i lingüístiques que les rondalles, però és ací on Valor aboca més clarament les seues experiències biogràfiques i els seus coneixements de la terra. En les seues novel·lespretén fer la crònica del període històric que va viure, plasmant-hi totes les seues observacions sobre el paisatge i la geografia, la toponímia, la fauna i la botànica. Així, Sense la Terra Promesa ésla crònica dels primers anys del segle XX i la Primera Guerra Mundial. Temps de Batuda i Enllà de l'horitzó, la crònica de la Guerra Civil.

Valor hi recorre a la narració en primera personaper oferir més veraçment el material de ficció i augmentar la complicitar del lector. Els protagonistes són la col·lectivitat, algunes famílies, la natura, la muntanya, el camp i la llengua. 
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enric valor
  • Enric Valor
  • Enric valor
  • Enric Valor
  • Enric valor
  • Correcio Text Enric Valor
  • Enric Valor literatura catalana
  • Joan ratot, enric valor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS