Enron

Páginas: 3 (527 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2012
COMPTABILITAT FINANCERA II

Cas pràctic: Enron

1. What are the main reasons for Enron’s bankruptcy?

La principal raó pels quals Enron va fer fallida venen explicades pel frau comptable quevan realitzar els directius de l’empresa. Enron va deixar fora del balanç transaccions mitjançant les SPE (Special Purpose Entities) i altres activitats fraudulentes. La companyia avalava elspréstecs que les entitats financeres concedien a aquestes SPE, amb aquests préstecs les SPE compraven actius a Enron per un valor de mercat més gran. Així, els actius i passius de les SPE no escomptabilitzaven al balanç d’Enron degut a que existien uns contractes secrets entre empresa i filials. Enron va deixar de comptabilitzar deute i més de 700 milions de dòlars al seu balanç. Maquillant i combinantdiferents pràctiques comptables van aconseguir amagar pèrdues a més d’inflar els seus estats financers i ratios. Tot això es va poder aconseguir ja que una de les auditores més grans d’aquell moment vapassar per alt tots aquests problemes, un tema molt delicat ja que la funció principal de les auditories és la imatge fidel de les empreses i en aquell moment estaven comenten ambdós un frau. En unprincipi, com que els informes que hi havia d’Enron estaven fetes per una auditora “de fiar”, les expectatives dels inversors eren molt altes per tant la cotització estava sobrevalorada.

Però poc apoc els constants rumors de que l’empresa estava portant a terme soborns va fer que les accions d’Ernon caiguessin en picat obligant a l’empresa a declarar-se en bancarrota i fent perdre a tots elsaccionistes que havien apostat per aquesta empresa milions de diners.

2. The majority of Enron’s workers have lost their job and their pension plan and Enron’s shareholders have lost billionsof US dollars. Who has to pay for that?

Enron va animar als seus treballadors a que invertissin en l’empresa. L’any 2000 més de la meitat del que hi havia als seus plans de jubilació estava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enron
  • Enron
  • Enron
  • Enron
  • ENRON
  • ENRON
  • ENRON
  • Enron

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS