entreno

Páginas: 8 (1797 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015
CONTEXT HISTÒRIC
Aquesta obra pertany a la Grècia Antiga, concretament al periode clàssic, durant els segles IV i el V a.C, época molt important també per el periode arcaic i hel·lenístic.

Aquest periode va ser clarament marcat per tres fet fonamentals:

Un d’ells van ser les guerres mediques durant els 499 i el 479 abans de crist, ciutats gregues van ser sotmeses per Cres de Lídia i méstard per l’imperi persa a través del Cir de Pèrsia.
Eritrea i Atenes van intentar alliberar-les pero Darios va impedir-ho cremant Eritrea.
Atenes va derrotar als perses a la batalla de Marató, deu anys més tard Xerxes va intentar invadir Grècia, pero van guanyar les ciutats gregues per mar a la batalla de Salamina i per terra a la batalla de Platea.
Un altre tret fonamental va ser Pèricles, queva ser el resposable de la renovació de l’Acròpolis. Pèricles va ser un gran líder, orador, una figura fonamental a la Grècia del segle V i le figura pricpial de l’època de màxim esplandor d’Atenes
Pèricles va utilizar els diners de la Lliga de Delos per fer les obres de l’Acròpolis.
L’ultim tret fonamental va ser la guerra del Peloponès durant el segle 431 aC. Va ser una guerra entre Esparta iAtenes. Es va enfrontar la lliga de Delos contra la lliga del Peloponès.
La fi d’aquesta guerra va provocar la fi de l’hegemonia de les polis del Sud.
Des del punt de vista cultural cal destacar historiadors con Tucídides o Herodot, dramaturgs com Sofocles i filosofs con Sòcrates i Plató.
4 caracteristiques principals del periode clàssic:
-Millor captació del moviment
-Es trenca la rigidesadel periode arcaic
-L’home nu esdevé el simbol de bellesa per l’art grec
-S’exploren les emocions i els diferents estats anímics.









GUERRERS DE RIACE ( PRIMER CLASSICISME)
Aquestes escultures representen tal I com es típic de l’art clàssic dos homes nús, de mida natural. Deduim que no són atletes sinó soldats. Són dues escultures dempeus , d’embalum rodó que admeten una visióbàsicament frontal. Són dos originals grecs fets amb bronze amb la técnica de la cera perduda. Una técnica que tractava de moldejar l’escultura amb argila, després es recobreix aquesta escultura amb blocs de guix, que faràn de motllo, es recobria el motllo amb una sutil capa de cera que es la que determinaría el gruix del bronze, després s’omplia amb una terra, quan la terra s’asseca es treuen elsblocs de guix . Seguidament es contruieixen uns Canals per tot el voltant de l’escultura pels qual el bronze fos anira fluint, finalment es fa un motllo de fusió i es posa al forn fent que la cera es fongui , el bronze ocupa el seu lloc i finalment es tallen els Canals. Aquestes dues escultures van ser trobades al fons del mar i actualmente es toben al sud d’itàlia al Reggio Calabria. Desconeixeml’autor però es diu que poden estar vinculats al tallet de Fidies. Si que pensem que el que no porta casc es del 460 a.C i el que si que porta del 430 a.C

SIGNIFICAT
Aquestes escultures van ser trobades al fons del mar l’any 1972 per uns pescadors. A partir d’aquell momento van intervenir bucejadors professionals que van treure les peces amb globus . Els treballs de restauració van durar 5 anys.Un dels dubtes era el seu origen, pero després de moltes investigacions es va demostrar que es tractava de dos originals grecs de bronze.
Era una peca clàssica que els romans se la devien emportar entre el segle 1 a.C i el 1 d.C com a botí però algo devia pasar que va anar a parar al mar.
Es va pensar que eren atletes pero finalment creiem que representen guerrers i possiblement guerrers de laguerra de Troya. El del casc es creu que es Àiax Telamó i l’altre Àiax Oïleu, famòs per violar a una sacerdotessa.

FUNCIÓ

Funció estètica ja que és una obra d’art però també educativa ja que mostra el valor dels soldats en la guerra i la seva serenitat.
Segurament aquestes peces estaceb destinades a ocupar un espai públic, recolzades a prop d’una paret. L’objectiu d’aquestes estatues...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Entrenamiento
  • Entrenando
  • entrenamiento
  • ENTRENAMIENTO
  • entrenamiento
  • Entrenamiento
  • Entrenamiento
  • Entrenar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS