entrevista a cesk freixas

Páginas: 4 (843 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2013
 “Creiem que és necessària la cultura compromesa, amb el país i les persones”
Avui, a la Universitat Jaume I de Castelló, tenim el plaer de comptar amb la col·laboració de Cesk Freixas, un jovecantautor penedesenc. Aquest ha sigut premiat als premis Enderrock 2013 i a més ,acaba de publicar el seu primer llibre “Paraules per a Gaeta”. Parlem amb ell per veure que ens conta.
Cesk, què és elque et va motivar o et va portar a escriure i cantar les teves primeres cançons? I per què en català? Les cançons neixen a partir de l'observació de l'entorn, de la realitat que genera opressió ique, d'alguna manera, la meva forma de vehicular aquesta observació és a partir de la creació cultural. I ho faig en català perquè és la meva llengua, de manera natural. És la llengua amb la quem'expresso millor.
Tant Andreu Valor, Pau Alabajos com tú, actualment, sou els cantautors més representatius i que més força esteu donant a aquest estil als Països Catalans, no obstant això les darreresdos últimes décades aquest tipus de música es trobava un poc apagat. A què creus que es déu? Per una banda, al desinterès institucional a seguir potenciant la música reivindicativa, deixant entendre ala població que amb l'arribada de la democràcia calia perdre el sentit crític dels anys anteriors. Una errada molt greu des del punt de vista polític i administratiu, clar. Per l'altra, aquests anysde desert en la cançó d'autor fa que no hi hagi un públic que demani escoltar aquest tipus de música. És amb l'arrencada dels nous cantautors quan es genera la necessitat de tornar a "consumir" cançóde protesta.
L'independència de Catalunya es troba molt viva actualment i la música sempre l'ha acompanyat. Com penses què afecta la música i les teves lletres en que parles de tots aquests tretsidentitaris del poble català en l'independència? No en tinc ni idea. Però penso que la funció social de la cultura ha de ser aquesta: acompanyar un procés de canvi que es pugui viure en el nostre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • freix
  • entrevistas de la entrevista
  • Que Es Una Entrevista
  • Entrevista
  • Entrevista
  • Entrevista
  • Entrevista
  • Entrevista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS