Envía regalos a estos miembros

Páginas: 2 (390 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2013
RESUM
LLEI 13/2005, D’1 DE JULIOL, PER LA QUAL ES MODIFICA EL CODI
CIVIL EN MATÈRIA DE DRET A CONTRAURE MATRIMONI

La relació i la convivència, són idees que provenen de la naturalesa humana.El matrimoni, esta recollit dins l’article 32 de la Constitució, i esta considerat com una institució jurídica de rellevància social, que permet realitzar la vida en parella, aquesta diu, que ellegislador no podrà il·legítimar aquesta institució.
L’origen del matrimoni prové del Codi civil francès de 1804, el qual fa molta referència al Codi espanyol de 1899, en aquest, el matrimoni esconfigurat com una institució, però també com una relació jurídica, que tant sols pot establir-se entre persones de diferent sexe.
Però també hem de veure, que al llarg del temps la societat ha anatevolucionant, i que tothom té els mateixos drets i valors encara que el seu model de convivència sigui diferent al del model habitual.
No hi ha cap dubte que la societat actual, és molt més rica plural idinàmica que la societat que hi havia, quan es creà el Codi civil de 1889.
La convivència entre persones del mateix sexe, tot i haver estat molts anys rebutjada i marginada per la societat, finalment, hasigut acceptada i ha superat tots els prejudicis i manies de la comunitat.
Però això no solament s’aconsegueix a nivell d’Espanya, sinó també en àmbits més amplis com es pot veure, en la Resoluciódel parlament europeu, del 8 de febrer de 1994, on es demana a la Comissió Europea que permeti que el matrimoni amb independència del sexe dels seus integrants tinguin els mateixos drets a prestacionssocials i també la possibilitat de poder adoptar.
Els efectes del matrimoni, es mantenen en la seva integritat respectant la configuració objectiva de la seva institució i seran únics en tots elsàmbits.
També hi ha hagut una adaptació terminològica als diferents articles del Codi civil, que es refereixen al tema del matrimoni, així com una sèrie de normes del Codi que contenen referències...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Envía Regalos A Estos Miembros
  • Envía Regalos A Estos Miembros
  • Envía regalos a estos miembros
  • Envía Regalos A Estos Miembros
  • Envía Regalos A Estos Miembros
  • Envía regalos a estos miembros
  • Envía regalos a estos miembros
  • Envía regalos a estos miembros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS