Epistemologia

Páginas: 3 (631 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2013
PROGRAMA DE PARTICIPACIÓ SOCIAL

“ASSOCIACIÓ DE VEINS DE BENIMACLET”

1. EPISTEMOLOGIA

“¿Como es que, siendo tan inteligentes los niños, son tan estúpidos la mayor parte de los hombres? Debeser fruto de la educación”
(Alejandro Dumas).

Pot ser, la forma correcta de començar a parlar d´educació sigui al contrari que fan tots els diccionaris. Pot ser, hem de començar dient el quel’educació NO es. I així, eliminar conceptes relacionats amb aquesta que, en compte d’ajudar a créixer com a persones que som, ens eliminen com a tal, convertint a la població en productes d’aquestsistema econòmic.

Podem dir, primerament, que acotar l’educació única i exclusivament als centres tancats (guarderies, escoles, instituts, universitats...) es un error molt greu; el nucli familiar es,en tot cas, el major transmissor educatiu que existeix, per davant de l’escola, el grup d’amics... i el mes important a la vida de qualsevol persona. A ell tenim referents que, per a be o per a mal,influeixen al llarg de la nostra vida. I es important reconèixer açò per a passar a la següent premissa: l’educació NO està als llibres de text únicament.
Si enquestarem a una quantitat raonable depersones, per a saber si els llibres de text son sinònim d´educació, la majoria contestaria amb un si sense dubte. I no es d’estranyar. La pràctica d’ensenyament mitjançant llibres de text està moltenraigada a la nostra etapa d’estudiants a qualsevol institució educativa formal, però, al cas de l’escola, es molt mes pronunciat. L’escola te una distribució molt desigual; començant per la edat, quees la que s’encarrega de repartir els cursos al voltant de tot el procés educatiu. Així, una persona amb 5 anys, encara que tingui un desenvolupament major o menor que la seva edat biològica, haurà decompartir classe amb la resta de persones de 5 anys. Com si tots i totes els menors amb aquestos anys foren iguals. Però si fora només açò... Per que la metodologia no escapa a ser modificada.
El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Epistemología
  • Epistemología
  • Epistemología
  • Epistemologia
  • Epistemologia
  • Epistemologia
  • Epistemologia
  • La epistemología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS