ESCUELA INCLUSIVA

Páginas: 3 (692 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014
Escola inclusiva.

El gran objectiu de l'escola inclusiva es garantir una educació de qualitat per a tothom independentment de les seves caracteristiques. Això implica tota la comunitat educativaen una fita comuna i aconseguir que l'alumnat vegi satisfet el seu dret a ser escolarittzat amb el dret d'ajustar-ho segons les seves necessitats.

La Unesco al 1994 diu que tot menor ambnecessitats educatives especials ha de tenir accés a una escola normal, defensant també que les escoles ordinàries amb orientació inclusiva són el mitjà més eficaç per combatre actituts discriminatòries perconstruir una societatinclusiva i aconseguir una educació per a tots.

Més recentment, la convenció per a la defensa dels drets humans de les persones amb discapacitat, reconeix per l'ONU els dretsd'infants i joves amb discapacitat de gaudir d'un sistema d'educació inclusiu. Els objectius en el camí per desenvolupar el pla d'acció són:
Inclusió
Normalització
Igualtat d'oportunitats per al'aprenentatge i la participació

La personalització de l'educació implica el reconeixement de diferents ritmes d'aprenentatge i de diferents tipus de participació, i no necessàriament una atencióindividual, sino que suposa adreçar una mirada més personalitzada everns l'alumne/a i l'entorn, que permeti identificar millor les barreres a l'aprenentatge que està afrontant l'alumnat, quan siguinecessari, plans individualitzats i activant la reorganització dels recursos per a la seva millor atenció.

A finals dels anys setanta l'informe Warnock (1970) va introduir el concepte de necessitatseducatives especials, això va permetre deixar de centrar l'atenció en les eventuals mancançes de cada alumne/a per fixar-se en la atenció que requeria tant pel que feia a actuacions especials com ala modificació d'aspectes curriculars que s'havien d'oferir.

A l'hora de posar en marxa els suports necessaris resulten útils les aportacions de Stainback:
- que tot l'alumnat tingui èxit a les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Escuelas inclusivas
  • Escuela inclusiva
  • Escuela Inclusiva
  • Escuela Inclusiva
  • escuela inclusiva
  • La escuela inclusiva
  • La Escuela Inclusiva
  • escuela inclusiva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS