estructura del atom

Páginas: 3 (594 palabras) Publicado: 17 de enero de 2014
ESTRUCTURA DEL ÀTOM:
En l'àtom distingim dues parts: el nucli i l'escorça.
- El nucli és la part central de l'àtom i conté partícules amb càrrega positiva, els protons, i partícules que noposseeixen càrrega elèctrica, els neutrons.
La massa d'un protó és aproximadament igual a la d'un neutró.
-L'escorça és la part exterior de l'àtom. S'hi troben els electrons, amb càrrega negativa. Elselectrons ordenats en diferents nivells, giren al voltant del nucli.
Els àtoms són elèctricament neutres, ja que tenen igual nombre de protons que d'electrons. Així, el nombre atòmic també coincideixamb el nombre d'electrons.

Isòtops
La suma del nombre de protons i el nombre de neutrons d'un àtom rep el nom de nombre màssic i es representa amb la lletra A. Diem isòtops a les formes atòmiquesd'un mateix element que es diferencien en el seu nombre màssic.
Per representar un isòtop, cal indicar el nombre màssic (A) propi de l' isòtop i el nombre atòmic (Z), col·locats com a índex i subíndex,respectivament, a l'esquerra del símbol de l'element.

ESTRUCTURA DEL ÀTOM:
En l'àtom distingim dues parts: el nucli i l'escorça.
- El nucli és la part central de l'àtom i conté partícules ambcàrrega positiva, els protons, i partícules que no posseeixen càrrega elèctrica, els neutrons.
La massa d'un protó és aproximadament igual a la d'un neutró.
-L'escorça és la part exterior de l'àtom.S'hi troben els electrons, amb càrrega negativa. Els electrons ordenats en diferents nivells, giren al voltant del nucli.
Els àtoms són elèctricament neutres, ja que tenen igual nombre de protons qued'electrons. Així, el nombre atòmic també coincideix amb el nombre d'electrons.

Isòtops
La suma del nombre de protons i el nombre de neutrons d'un àtom rep el nom de nombre màssic i es representaamb la lletra A. Diem isòtops a les formes atòmiques d'un mateix element que es diferencien en el seu nombre màssic.
Per representar un isòtop, cal indicar el nombre màssic (A) propi de l' isòtop...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estructura atómica
  • Estructura Atomica
  • estructura atomica
  • Estructura del atomo
  • estructura atómica
  • Estructura del átomo
  • Estructura Atomica
  • ESTRUCTURA ATÓMICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS