Estudiante

Páginas: 6 (1302 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2012
1.2 PUBLICITAT SOCIAL

Tota la publicitat té una dimensió social, ja que la societat és necessària per fer publicitat. Sense aquesta, no hi hauria anuncis, doncs no existiria receptor que rebés el missatge que aquests volen difondre.
Els anuncis i la publicitat en general , es beneficien d’ aquesta societat influenciant-la de manera que els objectius d’un anunciant concret, com ara vendre unproducte, siguin satisfets. Atenent a aquesta definició podríem dir que la publicitat es serveix de la societat.
En canvi, a vegades la publicitat no vol treure’n profit de la societat, sinó que pretén ajudar-la. Quan es dóna aquest cas, estem parlant de la publicitat social.

La publicitat social es caracteritza principalment pel fet que la seva finalitat no és de caràcter comercial, sinó quevol contribuir al desenvolupament social, ja que planteja objectius de millora per a la societat. Mitjançant mecanismes de conscienciació, aquest tipus de publicitat recerca un canvi de mentalitat en la societat. Se serveix de causes1 d’interès social, causes originades per la problemàtica social actual. Les causes que la publicitat social sol treballar més són l’anorèxia, la drogoaddicció i elsaccidents de trànsit.

LES CAUSES, ORÍGEN DE LA PUBLICITAT SOCIAL
S’entén que una causa es d’interès social quan afecta directa o indirectament a la majoria dels membres pertanyents a una comunitat. Aquestes problemàtiques tenen a veure amb les condicions humanes de vida y benestar de la societat. Queden fora d’aquest àmbit causes vinculades amb aspectes comercials, politics o altres quepertanyen a l’administració Pública, com per exemple la publicitat turística.
En conclusió, la publicitat social:
• Deriva d’una causa o projecte social.
• Està promoguda per anunciants sense ànim de lucre.
• Té com a principals beneficiaris el benestar individual o col · lectiu.
• El referent principal seran "productes socials".
• La finalitat prioritària és servir a una causa o projecte.1. Causes: Motius per els que es fa l’anunci.
Ex: L’anorèxia és la causa per a fer una campanya contra aquesta.

A continuació presentem diversos exemples de publicitat social:
SACA TARJETA ROJA AL MALTRATADOR

Actualment, la violència de gènere és un tema d’una gran vigència, podríem dir que està “de moda”. Cada vegada són més dones les que es veuen immerses en situacions d’aquesttipus. ja sigui física o psicològica per això cada vegada amb més freqüència s’inicien més campanyes informatives.

SACA TARJETA ROJA AL MALTRATADOR és un exemple de campanya contra la violència de gènere que va ser iniciada per el Ministeri d’Igualtat espanyol el 18 de març de 2010.
La campanya és caracteritza per la col·laboració i el recolzament de diversos artistes, com ara, Miguel Bosé oels periodistes Iñaki Gabilondo i Ana Rosa Quintana, entre d’altres. A més, aquesta campanya es realitzada conjuntament amb Argentina.
Aquesta iniciativa convida a cada ciutadà a portar una targeta vermella simulant la tarja que s’utilitza en alguns esports per a sancionar una acció prohibida.

-------------------------------------------------
En ordre d’aparició; Ana Rosa Quintana, IñakiGabilondo y Miguel Bosé amb la targeta vermella.
“VOLEM GENERAR UN MOVIMENT SOCIAL DE MANERA QUE CADA UN DE NOSALTRES A TÍTOL PERSONAL, ACULLI AQUEST SÍMBOL I EL FACI SEU”
Autors de la campanya


DOCE MESES, DOCE CAUSAS….

El grup MEDIASET ESPAÑA COMUNICACIÓN va crear a l’any 2000 la seva campanya de publicitat social més famosa, “12 meses 12causas”.

En aquesta campanya cada més de l’any es dedica a una problemàtica social

“AMB "12 MESES, 12 CAUSAS" HEM LLUITAT CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE,EL CÀNCER, LA DROGOADDICCIÓ L'ASSETJAMENT ESCOLAR, LA PIRATERIA; HEM FOMENTAT LA LECTURA, L’ESPORT, LA MÚSICA, LES COSTUMS SALUDABLES, LA BONA ALIMENTACIÓ, LA IGUALTAT DE SEXES, LA CONDUCCIÓ RESPONSABLE, LA VIDA SEXUAL SANA, HEM DONAT...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS