Estudiante

Páginas: 5 (1076 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2012
LA VIDA AL MONESTIR

1._ Perqué existeix la vida monàstica? Quín és el seu orígen?

Al segle 3 hi havia gent al proxim orient que no volia viure en societat i marxava a viure lluny de la societat, per que la gent demés gent no segui els principis del evangeli, i vivien de la caritat de la gent. I al segle 5 aquesta gent comença a agruparse en grups i fan monestirs.

2._ Quina és lafinalitat de la vida monàstica? Quins són els seus principis basics?

Viure més fidelment la vida religiosa, és a dir, seguir els principis de l’evangeli. El seus principis bàsics són la pregària, el treball i el silenci, a part, del tres vots: castetat, obediència i pobresa.

3._ Que és un monjo, un monestir, una regla? Justifica l'orígen d'aquests mots.

MONJO: Un monjo és una personaconsagrada a la religió cristiana que ha fet vots solemnes i públics de castedat, obediència i pobresa. Viu en comunitat a un monestir o abadia seguint la regla del seu orde. Treballa al mateix monestir, tot i que hi ha ordes monàstics que fan activitats missioneres i d'apostolat i treballen amb els habitants de ciutats o zones de religió no cristiana.

MONESTIR: Un monestir és una edificació per a lareclusió dels religiosos, que hi viuen en comú. Originàriament un monestir era la cel·la d'un sol monjo. L'edifici on viu aquests monjo solitari s'anomena ermita. Posteriorment la tendència fou la reunió dels diversos monjos per establir una vida en comú. En aquest cas els monestirs cristians s'anomenen abadies o priorats, segons el nombre de monjos. La característica és la situació isolada delmonestir, per tal de dur una vida espiritual apartada dels homes.

REGLA: Una regla és una norma ètica que obliga a complir-la per als que estan dins un sistema moral concret. Per exemple, els manaments són la guia de conducta per als creients judeocristians i l'anomenada regla d'or és el principi més freqüents en els diferents sistemes ètics i es considera una greu falta no seguir-la.

4._Quines són les dependéncies més importants d'un monastir? Quina funció tenen?

BIBLIOTECA: Aqui es trova toa la sabiduría coneguda dins al moment. El monestir es un gran focus de cultura i alli es copiaven e ilustraven manualment els llibres.
HOSPEDERÍA: Els monestirs disposen d'un espai allunyat de les dependencies principals per acollir viatjers i peregrins.
REFLECTORI: Sala destinada almenjador comú dels monjos. Els menjars es feien en silenci absolut, només es parlava per realitzar les llectures evangéliques.
CLAUSTRE: Zona del monestir formada per galeríes obertes que delimitaven un pati o jardí. Per allí pasejaven els monjos per orar i meditar i comunicava amb totes els dependéncies.
HUERTAS: Los monjes vivían dels aliments qeu cultivaben. Ocupaven varies hores en aquesttreball, durant el cual també fan oració.
CEMENTERI: Es una part mes del monestir on s'enterra als monjos.
ESGLESIA: Espai mes important del monestir. Sol estar comunicat amb els dormitoris dels monjos.
SALA CAPITULAR: Aquí es reunía tota la comunitat per llegir els capítols de ka regla i per a les reunions de tota la comunitat. Els monjos seien en bancs adosats a la paret.

5._Busca algúns delspersonatjes més representatius de la vida monàstica i explica alguna cosa d'ells.
Guido d'Arezzo

(Arezzo, actual Itàlia, h. 991 -?, H. 1033) Teòric de la música italià. Conegut també amb el nom de Guido Aretinus, Guido d'Arezzo va ser un monjo benedictí que ha passat a la història de la música com un dels més importants reformadors del sistema de notació musical. A Guido es deu la fórmula quepermet memoritzar l'entonació precisa de les notes del hexacordo major, la nomenclatura (ut o do, re, mi, fa, sol, la) va extreure de les síl · labes inicials de cada hemistiqui de l'himne de sant Joan Ut queant laxis.

Benet de Núrsia (Núrsia, Úmbria, 480 – Montecassino, Laci, 547) fou un patrici romà cristià, fundador de monestirs i autor de la Regula, que van donar origen a l'orde benedictí....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS