Estudiante

Páginas: 7 (1630 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2012
HAMLET
[pic]

Xavi Utiel.- 1r D


ÍNDEX

1.- William Shakespeare

2.- Hamlet

3.- Personatges

4.- Espai escènic

5.- Acotacions

6.- Valoració personal







1.- William Shakespeare

William Shakespeare va ser un dramaturg, actor i poeta anglès del segle XVI i XVII.

Com va ser la vida de Shakespeare, quina era la seva ideologia o quines preferències politiquestenia, el seu caràcter, conèixer la seva manera de comportar-se, els ambients en que es movia etc. No podrem saber-ho mai, ja que a aquella època no hi havia periodistes ni mitjans de comunicació que perseguíssin a les persones “famoses” i que recollíssin la seva vida per explicar-la al món sencer. És per això que sabem tant poques coses d’ell.
Tot i així, és dels autors de l’època del qual sabemmés coses gràcies a un altre tipus de documents.
Se sap que va ser batejat a Stratford el dia 26 d’abril de 1564, per tant, no podem afirmar que neixés el 23 d’abril (algunes fonts donen aquesta informació, que pot ser falsa), però tampoc negar-ho. El que sabem segur és que va morir el dia 23 d’abril de 1616 ja que a l’esglèsia de Stratford, on va ser enterrat, hi ha un monument en el seu honor queho especifica. Un altre document, ens diu que un bisbe de Stratford va firmar una llicència matrimonial entre William Sakespeare, que tenia 18 anys, i Anne hataway que en tenia 26 i ja estava esperant una filla d’ell, que es va dir Susana i va ser batejada el maig de 1583. El 2 de febrer de 1585, quan Hamlet només tenia 19 anys, van ser batejats els dos bessons: Hamnet i Judith. El nen va morir al’edat de 9 anys.

No es sap res més sobre la vida de Shakespeare fins l’any 1592. A aquestes altures podem situar a l’autor i dramaturg a Londres, escrivint i representant obres teatrals. Això es sap gràcies a Robert Greene. Un autor acabat de sortir de la universitat que adverteix als seus companys de professió amb carrera de l’existència de William (ressaltant el fet de que no tingués capcarrera universitària) Les seves paraules són: “Hi ha un nou corb, embellit per les nostres plomes, que amb un cor de tigre embolicat amb una pell d’actor es pensa que és perfectament capaç d’inflar el vers blanc com el millor de tots vosaltres; i, presentant-se com un geni absolut, de fet és l’únic Sacseja-escenes (a l’original feia un joc de paraules amb el seu cognom: Shake-scenes) de la ciutat”.Aquest escrit ens diu que Shakespeare era prou conegut com perquè altres autors de l’època li tinguessin enveja I l’ataquessin. Com que no constava de cap carrera universitària, aquesta informació també ens diu que ja portava uns quans anys d’aprenentatge i pràctica en el medi teatral. És possible doncs, que a l’edat de 24 anys (més o menys) ja es trobés a Londres.

Això és tot o gairebé tot elque es sap de la seva vida personal.















2.- Hamlet

Hamlet és la vint-i-dosena de les trenta-set obres que va escriure Shakespeare. Va ser escrita entre el 1600 i el 1601. Popularment, és considerada la millor obra teatral de la història. Molta gent, tot i no haver-se llegit l’obra, sap que és dins d’aquesta on hi apareix el monòleg més famós de la història delteatre: “Ser o no ser”.
És la peça més llarga que va escriure Shakespeare: si es representés tota sencera, podria durar gairebé sis hores, cosa que gairebé mai es fa. També hem de dir que aquesta obra és una de les que més s’ha comentat. Sobre ella, s’han escrit trenta-sis òperes i se’n han fet unes quantes pel·lícules. E lnombre de llibres i articles que s’han escrit sobre Hamlet és impossible desaber.

L’obra es divideix en 5 actes:

Acte I: 5 escenes
Acte II: 2 escenes
Acte III: 4 escenes
Acte IV: 7 escenes
Acte V: 2 escenes

2.1.- ARGUMENT

Després d’haver llegit l’obra, ens podem imaginar el principi d’aquesta. Hamlet, príncep de Dinamarca, viu la vida que li ha tocat amb total harmonia. És l’hereu del tron del seu regne i està promès amb la seva bella enamorada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS