Exclusividad

Páginas: 7 (1727 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2011
Anna Rosa Mancas Prats

Prova d'avaluació continuada 1. “L’exclusivitat" a l'abast de totes les butxaques
Número total de pàgines: 4
Data límit de lliurament: 9/10/2008

Preguntes

1. Reflexiona sobre els conceptes de necessitat, desig i demanda per al sector de les marques exclusives de moda; per centrar la qüestió, preneu com marca referència Armani. Dedica especial atenció a analitzardetalladament el tipus o tipus de necessitats humanes que cobreixen aquestes marques amb la seva oferta variada; això és, no et centris exclusivament en l'alta costura.

Dissabte a la tarda, acabo de plegar de la botiga, i se’m passa pel cap d’anar centre comercial La Roca Village, a veure si trobo aquell bolso d’Emporio Armani que tant m’agrada i que porta la dependenta de la botiga del meudavant. Així que agafo les meves superulleres de sol de Versace que m’acabo de comprar, que per cert m’han costat uns 150 euros, tot i aplicant el descompte pel fet de treballar a una óptica (sóc òptica-optometrista), i marxo cap a la Roca. Un cop allà em deixo portar per la gentada que hi ha, sembla que regalin alguna cosa, tot són botigues de marca: Ralph Lauren, Burberry, Vogue..., sembla mentidael reclam que produeixen aquestes marques.
Posem el cas que com a consumidora tinc una necessitat, com pot ser la necessitat d’un bolso, perquè el meu s’em ha trencat, i necessito comprar-me’n un de nou per poguer transportar les claus, el billetero, les ulleres de sol... A través d’aquesta necessitat creo un desig, que alhora pot ser de diferent tipus. Per exemple podria tenir el desig decomprar-me un bolso a la botiga MISAKO, que com a disseny no estan gens malament, i tenen un preu d’uns 20 euros. Un altre desig seria comprar-me aquest bolso Emporio Arman que porta la dependenta del costat, és una passada, és un bolso elegant, fashion, xic, sofisticat, i de cop em ve a la ment una imatge de noies desfilant per la pasarel.la amb roba de Giorgio de la col.lecció d’alta costura, però elpreu? És que és una peça Armani! És moment de valorar econòmicament la possibilitat de comprar-me el bolso Emporio, si acàs aquest mes m’estaré d’altres capritxos, però jo aniré ben elegant amb el meu bolso. Ara ja hem creat la demanda.
Giorgio Armani és una de les marques de moda més importants a nivell mundial. Han sapigut transmetre tot un seguit de valors exclusius com són l’elegància,l’exclusivitat, el bon gust alhora de realitzar els seus dissenys en alta costura, i això ho han traspassat a les diferents marques pròpies, dissenyant des de un paraigües, passant per joies, rellotges, fins a un mòbil que té tota l’essència d’Armani, el Night Effect.
Armani cobreix diferents tipus de necessitats humanes. Posaré uns exemples. Un noi vol regalar a la seva xicota un perfum, i el pressupostestà una mica ajustat, doncs tenim la solució, l’EMPORIO ARMANI DIAMONDS, ens costa uns 40 euros, i a més la campanya publicitària la fa l’estupenda Beyonceé. De ben segur que quedarà molt bé.
Un altre cas, un grup d’amigues volen fer un regal a una d’elles, doncs anem a l’apartat d’Emporio Armani underwear i podem triar un conjunt de roba interior maquíssim, i no massa car.
Jo mateixa portoulleres de graduat, doncs casualment són Emporio Arman, són de l’última colecció.
Ara si ens plantegéssim el fet de comprar un vestit Giorgio Armani d’uns 25.000 euros, per molt desig que tingués, com que les meves possibilitats econòmiques no són suficients, no me’l compraria.
Tot això vol dir que aquestes grans marques no “viuen” de l’alta costura, sinó de diferents línies de productes dirigitsa uns estils de vida determinats. L’alta costura és com l’aparador del que ofereixen, és la imatge que volen que es transmeti.

2. Considerant els diferents tipus d'orientacions al mercat de les empreses, justifica per què les marques exclusives de moda encaixen o no en cada una de les variants existents.

Orientació a la producció: les marques exclusives de moda no encaixen gens en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Exclusivas
  • Exclusivamente humano
  • Contrato exclusividad
  • Clausula de exclusividad
  • Exclusividad Laboral
  • Contrato De Exclusividad
  • Carriles Exclusivos
  • panama y sus exclusas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS