Exogàmia, matrimoni i Parentiu GOODY, J. (2007[1969]). “Herencia, propiedad y matrimonio en África y Eurasia” a Parkin, R. y Stone, L. Antropología del parentesco y de la familia.

Páginas: 2 (433 palabras) Publicado: 15 de junio de 2014
En aquest article, Goody intenta explicar les diferències de tipologies d'herència que hi ha entre les societats euroasiàtiques i les societats africanes. Així, explica l'autor, a Euràsia l'herènciaes transmet de forma divergent, això és, de manera que l'herència pugui passar als fills dels dos gèneres, és a dir, de forma bilateral, mentre que a Àfrica això no es dóna, sinó que es transmet deforma homogènia, per tant estrictament patrilineal o matrilineal, segons el cas. Goody vincula això a les formes de producció i d'economia dels dos tipus de societats, aixó com amb la seva organitzaciópolítica i social. Mentre que a Europa trobem un tipus d'agricultura extensiva i una organització política estatal, a Àfrica ens trobem amb un tipus d'agricultura intensiva, de talla i crema, i enorganitzacions on preval la propietat col•lectiva a l'individual.

Goody, però, proposa posar a prova la seva hipòtesi comparant diferents aspectes de les societats, per així comprovar si hi ha altrestipus de correlacions amb altres aspectes de les societats i les cultures. Així, finalment, arriba a la conclusió que hi ha una important correlació, també (i potser que estigui tot vinculat), amb lesformes de parentiu. Així, la influència del parentiu és claríssima sobretot pel que fa al tipus de descendència, de si es bilateral o unilineal, i també pel que fa a les formes de matrimoni. Així,segons Goody, l'herència divergent es dóna sobretot quan el matrimoni és monògam (i també, com a excepció, en matrimonis poliàndrics), mentre que el contrari, l'herència homogènia, es dóna en formes dematrimoni poligàmics.

Com a conclusió, Goody remarca que la seva hipòtesi queda força ben provada, ja que la correlació entre forma d'herència i formes econòmiques, polítiques i socials és evident,tot i que d'alguna manera hi ha de tenir a veure el parentiu, ja sigui perquè està influït per tot això, ja sigui perquè també les diferents formes de parentiu influeixen tant en l'herència com en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Herencia, propiedad y matrimonio en áfrica y eurasia
  • La Evolución De La Familia Y El Matrimonio En Europa. Goody, J.
  • Parentesco matrimonio y familia
  • Familia
  • Familia, Matrimonio Y Parentesco
  • Antropologia propiedad y familia matrimonio y concubinato
  • matrimonio y parentesco
  • Matrimonio y Exogamia En El Islam

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS