feixisme

Páginas: 2 (308 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2015
A la pel·lícula "La piel quemada" hi apareix representat el sistema latifundista. Identifica i descriu l'escena en què apareix representat el sistema latifundista. Segons el queveus a la pel·lícula, explica quin és el funcionament d'aquest model d'explotació agrària. Identifica també quin paper juguen els diferents personatges en aquesta escena.

EnJose recordava quan tenia que esperar a la plaça del seu poble, a que l’amo (latifundista) dels terrenys tries a les persones que li feien falta quan ell volia, tots estavendesesperats però no hi havia feina per tots els jornalers. 
Al José no el van triar, llavors indignat se’n va anar a casa, sense poder mirar als ulls a la seva dona al no portar-li capjornal , ni menjar a la família, la dona només pot cuinar sopa de pa sec per el seu marit i dos fills.
Enfadat per la seva situació, de les misèries i fam, de no tindre capoportunitat de treball, ja que Andalusia només es dedicaven a l’agricultura, xerren al bar i veu l’oportunitat de marxar amb altres companys a Catalunya,en concret van anar a (Lloret) pertindre una vida millor, ja que hi havia moltes oportunitats en l’industries, químiques i construccions.
Segons el que veig a la pel·lícula el sistema latifundista es unaexplotació agrària de grans dimensions que es explotada per un o diferents empresaris agrícoles com es en aquest cas on es veu l’empresari seleccionant els treballadors. Donat que lesdimensions de les terres són grans, la explotació es fa mediant la ma d’obra assalariada (jornalers) que en el cas de la pel·lícula serien en Jose i els seus companys que en l’escenaesperen ser escollits per treballar i així tindre un salari per poder subsistir ja que pel que es veu a la pel·lícula es tracta de uns salaris molt pobres i sense gaire protecció.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FEIXISME
  • Característiques del Feixisme
  • feixisme
  • Feixisme
  • Feixisme
  • Feixisme
  • Que és el feixisme?
  • Feixisme i nazisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS