ferroceno

Páginas: 4 (930 palabras) Publicado: 18 de abril de 2013
OBJECTIUS:
- Sintetitzar el compost organometàl·lic ferrocè Fe(η5-C5H5)2 i l’acetilferrocè [Fe(η5-C5H4COCH3)(η5-C5H5)]a partir d’una acetilació Friedel-Crafts del ferrocè obtingut.

- Aprendre autilitzar la línia de buit.

- Caracteritzar els productes obtinguts per IR i 1H-RMN (en CDCl3), del ferrocè i de l’acetilferrocè i fer l’estudi comparatiu amb els teòrics i entre ells.

-Determinar el punt de fusió dels compostos sintetitzats.

- Conèixer i interpretar l’ utilització i l’ importància del ferrocè en la química organometàl·lica.


PROCEDIMENT EXPERIMENTAL:
Elprocediment experimental que hem seguit està explicat a la pràctica 11 del text guia del Laboratori de Química Inorgànica(1). En el nostre cas erem 3 alumnes i hem fet 2 experiments iguals conjuntament i enaquest informe hi ha les dades dels 2 per tal de poder fer comparacions.
A) PREPARACIÓ DEL CICLOPENTADIÈ

El ciclopentadiè l’obtenim de la roptura del dímer diciclopentadiè a elevada temperatura.El que realment fem és una retro Diels-Alder ja que l’exposició del ciclopentadiè a la llum i a temperatura ambient dimeritza, és a dir, es forma el diciclopentadiè.∆




Per fer el trencament del dímer el que fem és muntar un equip dedestil·lació a 170ºC (el bloc d’alumini a 200ºC ). Primerament hem hagut descalfar una mica l’ampolla on hi havia el diciclopentadiè ja que aquest havia solidificat, quan tenim el volum necessari comencem ladestil·lació i portem un control de la temperatura dels vapors que es destil·len ja que aquests aumenten molt ràpidament. Com diu al guió, la fracció que hem de destil·lar hauria d’estar entre 40 i45ºC però en el nostre cas a uns 30ºC comença a destil·lar i para entre 70 i 80ºC. Un cop hem obtingut el ciclopentadiè el guardem ben tapat amb un tap i paper de film dins al congelador ja que com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sintesis de Ferroceno
  • Sintesis ferroceno
  • ferroceno
  • ferroceno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS