FILOSOFIA TEMA9

Páginas: 3 (541 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2015
Tema 9: CONCEPCIONS FILOSÒFIQUES DE L'ÉSSER HUMÀ

Pàgina 190 ex 1
1) Expliqueu breument què és l'antropologia filosòfica i quins temes tracta.
- L'antropologia filosòfica es una disciplina que escaracteritza pel fet que centra el tema de reflexió en un mateix, en allò que és l'individu humà. És l'intent, repetit al llarg de la història, de comprendre's a si mateix. L'antropologia filosòficareflexiona sobre la naturalesa humana a partir del coneixement i les dades que proporcionen diferents ciències naturals i socials.
"Antropos” significa “home”, ésser humà. L’antropologia científicas’ocupa de descriure les característiques físiques dels humans. Hi ha també una antropologia cultural que intenta descriure les característiques ètniques i les condicions diverses de les cultures humanes(estructures de poder, relacions familiars, costums, tradicions...).
L’antropologia filosòfica intenta aclarir què és essencial per a l’ésser humà, més enllà de les particularitats culturals o físiquesde cada individu o grup. L’antropologia filosòfica es pot entendre com una mena de pont entre totes les disciplines filosòfiques i científiques (biologia, psicologia, lingüística, història...) ja quequan estem estudiant el coneixement, el raonament, el llenguatge, la realitat (en la qual ens situem), la moral o la política, ens referim a les dimensions bàsiques i essencials de l’ésser humà.Així, podem trobar el fil conductor del curs amb la pregunta central i més important: què és l’home?

Pàg. 194 exs. 4,5,6,7
4) Quines són les principals diferències entre les teories de la naturalesahumana de Plató, Aristòtil i dels filòsofs estoic?
- Plató considera que hi ha dos tipus d'home el filosòfic (és més espiritual, cerca la contemplació de la vertadera realitat, que es troba en un altreàmbit, més enllà del món terrenal i sensible; es a dir, en el món de les Idees, caracteritzat per allò ideal i perfecte) i el no filosòfic o sensitiu (està molt supeditat a les inclinacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema9
  • Tema9
  • Tema9 Culturailideratge
  • Tema9
  • Tema9
  • Tema9
  • Tema9
  • LEEME 5 Entrega Tema9

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS