filosofia

Páginas: 3 (741 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2014
Cinthya Pincay Quimis
Filosofia
Tema 10
L’acció racional
Preguntes :
Pàg. 209
En quin sentit tots els humans són animals racionals i en quin sentit no ho són? Quines diferències hi haentre una persona racional i una persona irracional?
La racionalitat és una gran facultat humana que possibilita un pensament i una acció intel·ligent, però no garanteix que l’ésser utilitzi sempre laraó.
La racionalitat, a més d’una facultat o capacitat, és també un mètode, un procediment que requereix la utilització de la raó com a capacitat de reflexió, que l’ésser humà a vegades utilitza ialtres vegades no.
Els éssers humans som animals racionals que si utilitzem la nostra capacitat d’intel·ligència segons les normes i criteris del procediment o mètode racional. Tot això pot portar que unapersona per molt intel·ligent que sigui , pot tenir creences, realitzar accions o fer valoracions totalment irracionals. Seguidament l’ésser humà pot ser racional o irracional depenent del seu ús dellibertat.
I les diferències que hi ha entra la persona racional i una irracional, és que la persona racional utilitza la seva intel·ligència, com per exemple, saludar els nostres companys. En canvila persona irracional és la que fa accions que van en contra de la nostra raó, per exemple, fumar, acció que perjudica la nostra salut.

L’ésser humà savi és més feliç que l’ignorant? Què és mésimportant per a la felicitat, la racionalitat i la intel·ligència, o l’afectivitat i el sentit de l’ humor?
En certa manera l’home savi pot ser més feliç que l’ignorant perquè busca l’harmonia en simateix , en canvi l’ignorant és una persona que passa de tot el que arreu del seu voltant, per tant al ignorar tot el que l’envolta no pot aprofitar de la seva felicitat completament.
Seguidament,penso que és més important tenir l’afectivitat i el sentit de l’ humor, perquè són dues coses fonamentals per arribar a sentir-nos bé, perquè si tot ho fem a partir de l’ intel·ligència i de la raó...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS