fisica en la cocina

Páginas: 2 (444 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013
Ot Aymerich
Narcís Nonó
Marc Bassa


Apropem la química a la cuina




Fundació Alícia de Sant Benet de Bages. Què en sabeu? És una fundació formada per en Ferran Adrià i és un centrede recerca dedicat a la innovació tecnològica a la cuina.
Quins són els seus orígens? La creat la Generalitat i CaixaManressa amb el suport d’en Ferran Adrià.
Quins tallers es proposen enaquesta Fundació? Tallers escolars.
Quin o quins us semblarien interessant/s? Perquè?  "El sentit dels sentits. El sentit d'Alícia"
Informeu-vos sobre el següent lèxic científic-gastronòmic:
Definició d’emulsió. Poseu un exemple.  És una mescla estable i homogènia de dos líquids que tendeixen a separar-se i que sovint no poden mesclar-se, o sigui són immiscibles entre ells, coml'oli d'oliva i l'aigua. 
 Definició de col·loide. Poseu un exemple. És un sistema físic que està compost per dues fases: una contínua, normalment fluïda, i una altra dispersa en forma departícules, en generalsòlides, de grandària mesoscòpica. Com a exemple podriem posar la llet.
 Definició d’emulsionant. Poseu un exemple. És un additiu alimentari que permet que es formi una emulsió estable delsingredients incrementant-ne l'estabilitat cinètica. La lectina.
 Definició de viscositat. Poseu un exemple. La viscositat d'un fluid representa la resistència que presenta aquest a fluir. La gomina.
Definició de densitat. Poseu un exemple. és la massa específica d'un cos o fluid, és a dir, la quantitat de matèria que hi ha per unitat de volum.

 És el mateix una dissolució que una emulsió?Expliqueu la vostra resposta. La diferencia entre emulsió i dissolució es que la emulsió es un editiu que incrementa l’esabilitat cinètica en canvi la dissolució es un aditiu que es dilueix en un altre. Què creieu que volem dir amb la següent expressió; “ l’oli i l’aigua són dós mons irreconciliables. Que és una mescla heterogènia i que és irreconciliables perquè per més que barregis mai serà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Organizacion fisica de la cocina
  • cualidades fisicas de un lider de cocina
  • Organización fisica cocina
  • riesgos fisicos en la cocina
  • áreas físicas de la cocina
  • Cocina
  • Cocina
  • La cocina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS