Fisica

Páginas: 7 (1572 palabras) Publicado: 28 de enero de 2015
1. INTRODUCCIÓ
Aquest treball de recerca consisteix en un estudi sobre les conseqüències de la pressió psicològica que viuen els esportistes d’elit durant el període de competició i els seus posteriors efectes un cop ha finalitzat aquesta etapa.
La raó fonamental per la qual he escollit aquest treball és haver viscut en primera persona la pressió psicològica en l’alta competició i la sevaabsència posterior en el meu període de vida actual.
La hipòtesi de la recerca és posar de manifest : l’existència de vincles entre la pressió psicològica i les característiques psicològiques dels esportistes que han estat sotmesos a aquesta pressió durant un llarg període de temps; i la gestió de l’absència d’aquesta pressió a la posterior vida de l’esportista amb les possibles conseqüències que potcomportar aquesta pressió suportada en un futur.
2. LA PRESSIÓ PSICOLÒGICA
La pressió psicològica no es pot definir com un objecte físic concret ni tangible, però sabem que existeix i que es troba en tots els àmbits de la vida. Són moments on la situació exigeix una resposta de la persona davant de les dificultats que se li presenten i que ha de superar. És un espai de temps on la realitat esmodificarà de manera significativa i el subjecte té la responsabilitat directa del desenllaç de la situació.
2.1 PRESSIÓ NEGATIVA I POSITIVA
Pressions negatives: estan donades per aquelles situacions en les quals hi ha una gran hostilitat:insulta. Aquestes situacions donen lloc a un sentiment negatiu propi que et provoca una disminució de confiança i seguretat en tu mateix.
Pressions positives:són aquelles on apareix un estímul qualsevol, com els ànims. En aquest cas es crea una pressió causada per la por a fallar davant de les expectatives creades pels altres sobre tu mateix. És molt subjectiva, ja que depèn molt de l’individu i de com sigui capaç de canalitzar la pressió.
2.2 PRESSIÓ EXTERIOR E INTERIOR
La pressió exterior: el poder que tenen les persones que ens envolten sobrenosaltres. Por a decebre.
La pressió interior: és el poder de les pròpies passions sobre el subjecte. És la pressió més difícil de controlar i manipular, ja que pot provocar una mala tria del moment oportú. Por a desilusionar-nos i no assolir les metes proposades.
2.3 PRESSIÓ I EFICÀCIA
Hi ha una relació visible entre pressió i eficàcia. Es considera que un grau considerable de pressió augmental’eficàcia però si se sobrepassa aquest nivell màxim la relació s’inverteix creant una disminució del rendiment, de manera que com més pressió exercim a l’esportista,menys eficàcia demostra.
3. ORÍGENS DE LA PRESSIÓ PSICOLÒGICA
No hi ha dades constatades de l’origen de la pressió psicològica però sí que es pot afirmar que ha anat sempre acompanyada de l’evolució de l’ésser humà, el qual sempre haevolucionat millor si ha estat sotmès a alts nivells de pressió. És a dir, sempre hem treballat i treballarem millor si estem sotmesos a pressió que si no ho estem, però sempre tenint en compte la forma i el grau d’imposició de dita pressió a les persones, ja que un excés pot causar els efectes contraris.
Podem posar per exemple, els combats de gladiadors, on la pressió a la qual estavensotmesos era infinitament més gran, amb gran diferència a la qual poden arribar a patir qualsevol dels esportistes actuals, ja que ells no només lluitaven per una victòria sinó per la seva vida.
4. QUÈ ÉS UN ESPORT D’ALT NIVELL O D’ELIT?
Semàntic, segons RAE, nivell implica grau o alçada a què arriben una sèrie d’aspectes de la vida social i rendiment és el producte o utilitat que dóna una cosa, laproporció entre resultat obtingut i els mitjans emprats.
Dins de la semblança dels dos significats, rendiment és un concepte més ampli que nivell, ja que el rendiment pot ser major o menor però el nivell sembla un concepte més acceptat socialment. Per tant, es pot afirmar que l’esport d’alt rendiment engloba a l’esport d’alt nivell, i col·loquialment no s’hi diferencia.
L’elit -el més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • La fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Física

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS