fonts del currículum

Páginas: 3 (519 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2013
FONTS DEL CURRÍCULUM
- Sociològica . L’anàlisi de la realitat social i dels paper que l’escola hi ha de jugar.

- Psicològica. Les característiques psicològiques dels alumnes i les alumnes lasquals se’ls oferirà la proposta formativa.

- Epistemològica . Les característiques dels continguts formatius i dels coneixements que formen part de l’oferta formativa.

- Pedagògica . El sentitglobal del procés de formació en el seuconjunt, i també de les característiques dels escenaris de formació,dels recursos que es faran servir per dur-la a terme i de l’actuació deles persones implicadesen el procés.

La font sociològicaens parla de la connexió elemental entre l’escola i la societat, i la retroalimentació que existeix entre les dues. Des d’aquesta vessant, l’escola ha de tenir com afunció principal formar els alumnes amb elsconeixements, habilitats i actituds que els permetin integrar-se plenament enla societat. La connexió escola-societat és evident: l’escola, existeix enundeterminat context social i per a aquest context.

La font epistemològicafa referència al tipus de coneixements que ha de proporcionar l’escola: continguts bàsics o continguts actuals?Contingutsacadèmics o continguts útils? Continguts superficials en múltiples àrees ocontinguts en profunditat en poques?Les respostes principals a aquestdilema s’han mogut en dues direccions contraposades: trobar unaestructurabàsica i comuna que es mantingués sempre o seleccionar en cada cas elsàmbits formatius més oportuns per a cada situació o moment.

La font psicològicadel currículum intenta aclarir lescaracterístiques dels subjectes a les quals s’hauran d’atenir el disseny i la posada en pràctica delscurrículums escolars. Hi ha quatres aspectes fonamentals en les condicionspsicològiques que se solenpresentar com a consideracions prèvies en elscurrículums escolars: les necessitats, els interessos, la motivació, les habilitatsdels estudiants. Segons C. Coll aquesta font aporta sobretot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • les fonts del curriculum
  • Fonts
  • Fonts d'alimentació
  • Pruebas de fonts
  • Fonts De Energia
  • fonts energia
  • fonts noterials
  • Typodermic fonts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS