Fotografia

Páginas: 6 (1379 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2011
Exemples de retoc digital

PROPOSTA DEL TREBALL

El següent treball tractarà sobre el retoc fotogràfic aplicat a una producció personal, és a dir, són fotografies realitzades per mi mateixa, retocades amb distints objectius. Com ja se sap, el retoc fotogràfic és una tècnica que permet obtindre una altra imatge modificada, generalment realitzada per a obtindre una millor qualitat d’imatge,més realisme, menys... o una distorsió de la realitat. Aleshores, la diferència entre l’original i el resultat pot ser mínima (quan es tracte de xicotets retocs sobre el color, o perfeccionaments i correccions) o pot ser considerable (quan es tracte d’una transformació del que hi ha representat). Aquest procés que està a l’ordre del dia actualment, es realitza mitjançant l’ajuda de l’ordinador i deprogrames informàtics sobre imatge.
Encara que a les meves fotografies no toque tots els temes, sinó que em centre més a la fotografia paisatgística (per exemple, no treballe els retrats), tractaré de presentar les diverses opcions que podem trobar al retoc digital, exemplificant aquesta exposició amb les distintes fotografies que acostume a realitzar.

EXEMPLES DE RETOC DIGITAL
ELS PAISATGESEl tema que més em crida l’atenció per a fotografiar i retocar posteriorment és el del paisatge, entre altres, per la seua infinitat de colors i totes les possibilitats de retoc que ens pot oferir. El que acostume a buscar generalment són paisatges que els puga transformar en llocs, per dir-ho d’alguna manera, fantàstics, que s’allunyen de la realitat en la qual vivim, però no tant com per aque no sigui real.
Per a realitzar aquesta tasca es juga amb la saturació generalment, com podem veure a la imatge següent. Així aconseguim zones més obscures entre els arbres, donant al lloc un caràcter misteriós. Es tracta d’un bosc que ja per si mateix és encantador. Malgrat, li hem transformat els colors de la gama freda (el verd generalment) per altres de la gama càlida, rojos i grocs,donant com a resultat un paratge exòtic i distint, més de tardor que primaveral. Per a donar-li el toc fantàstic que normalment tracte d’aconseguir, s’ha substituït el color d’algunes de les fulles del camí per una gama freda (morat i blau) perquè donés un efecte contrari i xocant amb la gama càlida dels arbres.

Altre exemple molt similar seria el de la següent imatge, modificant la saturació ijugant amb el contrast amb els colors. El tractament d’aquesta imatge és bàsicament el mateix que el de l’anterior, amb els mateixos objectius. Malgrat, aquesta és menys obscura, remarcant la sensació d’espai obert. Els colors, encara que no siguen molt vius, han de ser intensos, canviant la seua aparença real per tal d’aconseguir aquesta sensació de conte.

Aquesta és de les tres la que mésinteressant em pareix, ja que, al contrari de les dues anteriors, el canvi en aquesta és molt subtil. Açò ho faig perquè volia fer la imatge resultant accesible. Les dues anteriors aconseguien aquella sensació misteriosa i de conte que perseguia, però no anaven més enllà de l’irreal.

En aquesta, simplement jugant amb la llum, la qual la faig més intensa, ja s’aconsegueix la sensació que vaigbuscant. Els colors també els faig més intensos, perquè hi hagi més contrast amb la llum i que el lloc sigui més apetitós. Un element molt important també per aconseguir l’efecte desitjat és tractar la difuminació. La imatge ha estat difuminada lleugerament, quasi imperceptible, però el suficient per a donar la sensació de que la imatge prové d’un somni.

No solament he retocat digitalmentpaisatges per donar a les imatges un caràcter o un altre. També he tractat algunes fotografies per aconseguir un efecte distint al que tenien. Per exemple trobem aquest paisatge amb una església, imatge presa cap al migdia, amb un cel amb núbols. Aquesta fotografia he volgut transformar-la en una imatge presa cap a la posta de sol, augmentant la influència dels grocs i transformant el cel i els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fotografía
  • Fotografia
  • fotografia
  • Fotografia
  • La Fotografia
  • fotografia
  • La fotografía
  • La fotografía

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS