freud

Páginas: 6 (1279 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2013

1r Batx. –B PSICOLOGIA

‘‘PASIÓN SECRETA’’ ( FREUD )

SINOPSIS

Freud va ser un metge neuròleg austríac, interessat en la psicoanàlisi i una de les majors figures intel·lectuals del segle XX. El seuinterès per la hipnosi divulgades pel professor Charcot, fan una investigació de la psiquiatria.
L'obsessió de Freud  per la seva professió comporta un distanciament amb la seva dona Martha. Freud passa a ser el protegit del doctor  Brever. Tots dos tenen el repte d'analitzar les causes que determinen la semi paràlisis que pateix la jove Cécilie. Es tracta d'una impossibilitat físicaque, paradoxalment, no ve condicionada per cap fractura de la seva columna vertebral.
Alhora, el cas d'incest de Carl submergeix a Freud en la interpretació dels somnis per determinar el que denomina Complex d'Èdip. Així doncs, Freud posa les bases de la psicoanàlisi, contravenint les teories involucionistes propugnades pels seus amics. Sota el supòsit diagnòstic d'histèria (patologia avuidia coneguda com trastorn de conversió).


Al principi de la pel·lícula es veu com Charcot li ensenya a Freud que la hipnosis funciona.
Es veu que hi ha un pacient amb tremolors, Charcot fa servir una espelma per dormir (son profund). El pacient ha d'escoltar al professor i fer cas al que li diu ( idees que s'apoderen de la seva ment). El professor intenta fer-li entendre que no s'ha de sentir cap temor, lidóna un colp i es desperta. Cécilie és una altra pacient, ella no pot caminar, no recorda res del passat que li hagi pogut afectar, no és que no recordi sinó que no vol recordar, per tant és un trauma psicològic d'una situació del passat. A Cécilie el professor li fa també el de la vela. No es recuperen. Freud vol encarregar-se de Cécilie.
Cécilie té una crisis nerviosa, rere la mort del seu pare, téinsomni i diu paraules al atzar. Ella no pot beure aigua, Freud la cura, durant la hipnosis ella s’aixeca i camina fins al got d’aigua y beu.
Freud té el seu primer somni a causa de la visita d’un pacient. Un noi que volia matar al seu pare perquè l’havia vist amb una noia de 17 anys (la seva mare). En el somni de Freud surt ell agafant amb una corda al noi, intentant separar-lo d’una dona (laseva mare), Freud trenca la corda i cauen cap un precipici. El noi 6 mesos després mor en un manicomi.
Cécilie comença a tenir problemes de visió i Freud la hipnotitza i torna a curar-la.
Més tard Cécilie té un símptoma d'embaràs, no estava embarassada ni tan sols podia estar-ho. La dormen i ella afirma que tindrà i Freud i Brever fan que oblidi tot quan desperti. Cécilie confessa queaquesta enamorada del Doctor Brever, ell decideix salvar el seu matrimoni amb la seva dona). Freud somia de nou, ell no podia travessar una reixa, hi havia gent i tots tenien els ulls tancats menys ell, ell no turó els ulls i no va poder travessar la reixa.

Sandra Ollero Velázquez

Freud li dónamolta importància als seus somnis, segons ell tots els somnis tenen un sentit, són idees disfressades que escapen a la repressió. Freud pensa que està neuròtic   perquè no es pot acostar a la tomba del seu pare.
Cécilie confon a Freud amb Brever. Freud vol dormir una altra vegada i ella es resisteix. Cécilie li explica a Freud que un dia quan era petita es va pintar la cara i la seva mare es vaenfadar, li va cridar i li va dir que era una prostituta, el seu pare la va agafar i li va regalar una nina i que sempre recordarà aquest dia, 7 de març , que se la va regalar perquè no li comptarà a ningú que ell abusava d’ella, però era mentida. Al dia següent torna a la consulta de Freud, ella vol que li hipnotitzi, però ell diu que no, que faci memòria i que li expliqui que va passar, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Freud
  • freud
  • freud
  • freud
  • Freud
  • Freud
  • freud
  • freud

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS