freud

Páginas: 3 (679 palabras) Publicado: 20 de enero de 2015
COMENTARI DE TEXT: LA REVOLTA A CATALUNYA
Introducció:
Aquest és un manifest de primera mà i està escrit per Lluis Companys que té suficient autoritat per proclamar (fer públic) aquest documentel 6 d’Octubre de 1934.
Ens trobem en el Bienni Cedista de la Segona República (1933-1936). Anteriorment quan va començar la Segona República i van fer eleccions van guanyar els d’esquerres que vanrestaurar la constitució després de quasi tretze anys de dictadura i van fer les reformes que necessitaven com la reforma agrària, la militar.. però amb aquestes reformes no van satisfer a les dretesperquè el govern republicà era d’esquerres i estaven limitant molt el poder que li pertanyia a la noblesa i l’Església. Les reformes anaven avançant tant lentament que el poble s’estava cansant de lamanca de resultats. I el que va fer caure el govern va ser el succés de Casas Viejas, on els jornalers que van apropiar-se de les terres dels terratinents van ser durament reprimits per l’exercit. Elpoble va qualificar aquest acte com a desmesurat i els d’esquerres van dimitir. Havent deixat els Reformistes el poder, els de dretes, els de la Cedes i Lerroux (radicalista) fan un tracte on Lerrouxserà el cap de la Ceda amb la condició de que vagi introduint reformes de dreta. En aquells moments el president de govern era Lerroux, i va inserir tres ministres contrareformistes (eld’agricultura, el laboral i cultura i educació) i aquestes tres contrareformes fan que el govern passi a dretes. Volem tombar el govern que s’està passant a dretes. Els de dretes volen un govern centralitzador pertant volien treure les autonomies, i abans de que ho fessin, Catalunya volia intentar tenir la independència així el govern no podria eliminar l’estatut és a dir la generalitat.
S’està Preparant unavaga general revolucionaria per tombar el govern perquè estan cansats de la lentitud general de les competències i de la Llei de conreus. Aquesta vaga general s’intenta partir a tota Espanya però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Freud
  • freud
  • freud
  • freud
  • Freud
  • Freud
  • freud
  • freud

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS