Geo Humana Resenya

Páginas: 3 (582 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2015

Oriol Martínez Cullell

Geografia Humana. Grup 1
Grau en Geografia i Ordenació del territori
Curs 2015-16

Exercici 1. Ressenya de la conferència de Verónica Ibarra García
El passat dimecres dia 23de setembre del 2015 vam assistir a la conferència de la professora titular de Geografia de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, Veronica Ibarra Garcia.
Ens va parlar sobre las dones en elLegislatiu federal a Mèxic, (Camara de Diputats), una mirada des de la geografia electoral feminista. Ho va dividir en 2 parts:
- L'origen del pensament feminista a la geografia de gènere.
- La presenciade dones en el "Legislativo federal".
En la primera part, ens va explicar l' origen del feminisme i com va agafa importància al 1791 a França amb els escrits dels drets de les dones i dels ciutadans,de Olyne de Gouges, inspirada per la revolució francesa.
En la segona part, ens va donar una visió geogràfica dels diferents processos electorals i com aquests processos van afectar a Mèxic,sobretot a partir de 1956 que es quan la dona pot votar al país i ens va mostra diferents gràfics on podíem observar el percentatge de dones que tenien un càrrec polític com a diputades en els diferentsdepartaments mexicans, des del 1988 fins el 2015.
Per dur a terme a quest estudi es va basar en una revisió documental sobre el nombre de dones per departaments i també en un seguit d'entrevistes aaquelles dones diputades que formaven part d' aquells departaments amb menys presencia femenina, arribant a una conclusió amb tres idees bàsiques:
- La demanda que les dones fan per incorporar-se al poderen igualtat de condicions que els homes, ha canviat l'espai polític. Hi ha dones organitzades que demanen que es compleixi el que està establert jurídicament, tot això està comportant un canvi en laparticipació de les dones en l'àmbit polític a nivell de tot el país amb perspectiva de gènere.

- En el cas de Mèxic els elements jurídics amb la participació de les politiques que tenen una postura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geo Humana
  • geo humana
  • Geo Humana
  • Geo humana
  • geo humana
  • geo humana
  • resenya
  • Resenya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS