geometria

Páginas: 4 (755 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2014
atemàtiques
Les matemàtiques són un instrument de coneixement i anàlisi de la realitat i al mateix temps constitueixen un conjunt de sabers d’un gran valor cultural, el coneixement dels qualsha d’ajudar a totes les persones a raonar, de manera crítica, sobre les diferents realitats i problemàtiques del món actual. Per això l’educació matemàtica en les etapes obligatòries ha de contribuira formar ciutadans i ciutadanes que coneguin el món en el que viuen i que siguin capaços de fonamentar els seus criteris i les seves decisions, així com adaptar- se als canvis, en els diferentsàmbits de la seva vida.
Per això, el currículum de matemàtiques a l’educació primària es planteja amb la perspectiva d’un aprenentatge de les matemàtiques per a la vida diària, i unes matemàtiques queajudin a interpretar el món que ens envolta, facilitant la quantificació i la mesura de fets i processos naturals i socials, per tal de poder- los comparar, ordenar, classificar i per tant conèixer-losmillor; organitzant la situació dins de l’espai i del temps; permetent descobrir semblances i regularitats en l’observació de l’entorn; modelitzant problemes de la vida real, per tal de cercar-los-hisolucions; fomentant la comunicació de coneixements i d’informació; i facilitant la fonamentació de criteris i la presa de decisions.
Contribució a l’adquisició de les competències bàsiques
Lacompetència matemàtica és una de les competències bàsiques que han d’assolir els alumnes en aquesta etapa, ja que és necessària en la vida personal, social i escolar. Nombroses situacions quotidianes, i deles diverses àrees, requereixen l’ús de les matemàtiques per poder analitzar-les, interpretar- les i valorar-les. Aquesta competència té un caràcter transversal a totes les àrees, encara que és l’àreade matemàtiques la que s’ocupa especialment d’ella.
Encara que els continguts que es proposen són els necessaris per a l’adquisició de la competència matemàtica, cal tenir en compte que aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geometria
  • Geometria
  • Geometria
  • Geometria
  • la geometria
  • Geometria
  • geometria
  • Geometria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS