Griego

Páginas: 3 (650 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2011
INSTITUCIONS DE LA DEMOCRÀCIA ATENESA

La democràcia no va crear institucions diferents de les que havien existit o existien en altres règims. Les oligarquies també solien tindre un consell, unaassemblea i uns magistrats anuals. La diferència estava en la selecció dels seus membres, el seu funcionament i en la distribució de les seves competències. En les institucions democràtiquesparticipaven tots els ciutadans homes. Per a optar a la condició de ciutadà havies de complir dos requisits: tenir pare i mare atenesos i ser major d'edat.

L'εκκλησια era la principal assemblea, on tots elsciutadans podien accedir. S'emprava per a elegir als magistrats per votacions i aquests magistrats eligien als components de l' Aeròpag. A l'assemblea també es prenien decisions referents a lalegislació atenesa, les declaracions de guerra o tractats de pau, l'estrategia militar,etc. Era el màxim òrgan de decisió i discussió. Podien accedir tots els ciutadans majors de 20 anys (homes) i erenseguides per uns 5.000 o 6.000 ciutadans.

La βουλή(consell) era la representació de l'assemblea, ja que s'encarregava de coordinar i supervisar tota activitat política, religiosa, econòmica i jurídicaque arribava a l'assemblea i també executava la majoria de decisions d'aquesta. Estava format per cinc-cents membres, cinquanta de cada tribu, anomenats prítanis, els quals presidien les sessions del'assemblea.Podia presentar-se qualsevol ciutadà major de 30 anys però només podia ser elegit dues vegades en la seva vida.

La ciutadania donava part de la seva sobirania a les magistratures, queeren obertes a tothom, col·legiades i anuals. Els magistrats eren escollits per sorteig tret de les archaí militars i financeres, que, com que requerien coneixements especialitzats, eren elegides perl'assemblea. Tots els magistrats, des dels més alts fins als menors, en acabar el seu any de mandat havien de rendir comptes de la seva administració a la comissió de comptables de la bulé . De les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • los griegos
  • Griegos
  • Griegos
  • Griego
  • Griego
  • griego
  • griego
  • griego

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS