Guerra Civil Espanyola a Catalunya

Páginas: 4 (945 palabras) Publicado: 23 de abril de 2011
Marc Artigas Vall
La Guerra Civil Espanyola
La guerra civil espanyola va ser un conflicte que no només va enfrontar dues forces políticament oposades, sinó que, a més, va enfrontar amics i famíliesi va ser la causa de la fi de la segona república i l’inici de 40 anys de dictadura.
La república va caure per diverses raons. Per començar, les divergències entre el govern central i el govern dela Generalitat de Catalunya van fer que no es pogués realitzar una política d’emergència conjunta per lluitar contra els militars insurgents encapçalats per Franco. També, els sindicats i organismespartidistes anarquistes i comunistes hi van tenir molt a veure, ja que a causa de les seves discrepàncies ideològiques els uns amb els altres van acabar enfrontant-se entre sí. Després d’aquest fet elgovern de la república estava inevitablement condemnat a ser derrotat, per una banda tenia una guerra a gran escala amb els revoltats nacionals i per altra en tenia una d’interna entre republicans icomunistes contra anarquistes revolucionaris.
A més, un altre problema del bàndol popular va ser la política econòmica, que en un primer moment no estava gaire ben definida, degut que autonomies ambestatut, com Catalunya, disposaven del seu propi sistema. Tot i així, aquest problema es va acabar el maig del 1937, quan un grup d’anarquistes es va revoltar a la ciutat de Barcelona i el govern de laGeneralitat no va ser capaç de sufocar-los sense ajuda. Després d’això es va cedir el control de la Generalitat al Govern central. Tornant al tema econòmic, possiblement la inversió més important dela república va ser durant l’època en què el doctor Negrín era ministre d’hisenda i seguidament president. Aquest va canviar amb la USSR les reserves d’or del banc d’Espanya a canvi d’armes,subministres i fins i tot alguns comissaris, que van ajudar a dirigir la campanya bèl•lica republicana.
L’ajuda de la USSR no va ser la única de la qual va disposar la República, també Mèxic i les brigades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Causes De La Guerra Civil Espanyola
  • LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA
  • La guerra civil a catalunya
  • Causes i conseqüències de la Guerra Civil Espanyola
  • La Guerra Civil Espanyola
  • Apunts Guerra Civil Espanyola
  • La guerra civil espanyola (català)
  • La guerra civil a catalunya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS