Guerra De Cuba

Páginas: 3 (559 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
El 25 d’ abril del 1898, els Estats Units d’Amèrica declara la guerra a Espanya amb l’objectiu d’expulsar-la de Cuba i tenir el control de les seves colònies a Filipines i al Carib.
La noticia nosorprèn a la gent ja que dies abans el govern d’Estats Units havia amenaçat a Espanya, dient-li que si no li venia Cuba, li declararien la guerra.
L’actitud al carrer és patriòtica, ja que elsciutadans donen per feta la victòria. Els diaris espanyols s’omplen de caricatures satíriques on es veuen representats els estats units com a porcs i altres elements satírics.
Al Febrer del 1895 Espanyaenvia una flota on van José Martí, Máximo Gómez i Antonio Maceo a Cuba.
Martí és el propulsor de la independència de Cuba i creador del Partido Revolucionario Cubano, que és el motor de la guerra per laindependència. José Martí mor a la primera batalla contra Espanya. Llavors, Antonio Maceo, es posa al cap del conflicte armat a Cuba. Aquest promou la tècnica de la terra cremada, amb la qual esdestruiria la part rica de la illa i així afluixar el sentiment colonitzador espanyol. Tot seguit, EEUU recolza obertament al independentisme cubà.
En aquest context, Sagasta dimiteix i puixa al governCànovas, cap del partit conservador, a causa del Torn Pacífic. Aquest és partidari de la pau abans de les reformes, contràriament a Sagasta.
Cànovas nomena a Martínez Campos General a Cuba, el qualdecideix enviar a 200.000 militars a Cuba per fer front a les guerres de guerrilles que s’estaven donant a l’illa.
Els militars espanyols són principalment pobres que no havien pogut pagar l’impost de 9euros ( 1.497 pessetes ). Més tard, Valeriano Weyler és nomenat capità general. Amb la seva arribada, hi ha grans canvis en la tàctica espanyola. Forma poblats de camperols i pagesos a la partoriental de l’illa per allunyar el conflicte de la part occidental. Aquesta idea provoca una mortalitat altíssima ja que les provisions són escasses i les epidèmies s’apoderen d’aquests poblats. Aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • guerra de cuba
  • La Guerra De Cuba
  • Guerra de cuba
  • Guerra de cuba
  • GUERRA DE CUBA
  • Guerra de Cuba
  • La Guerra de Cuba
  • La Guerra De Cuba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS