guerra de succesió

Páginas: 4 (969 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013
La Guerra de Successió
1700: Carles II (últim monarca hispànic de la casa d’Àustria) va morir sense descendència. Hi havia tres aspirants al tro, l’Heredero de Barriera, Felip d’Anjou (nét de LluísXIV) i l’Arxiduc Carles (fill de Leopold, l’emperador d’Àustria).
1701: Va entrar Felip a Madrid, on Carles II havia deixat la corona. Va ser proclamat rei de Madrid, ja que hi havia un testamentque el reconeixia com a successor, però actualment es creu que Carles II no el va fer conscientment. Leopold no reconeixia a Felip com a rei, volia que ho fos el seu fill Carles, (i així va començar laguerra). Es va formar la Gran Aliança de la Haia (que va començar aquest any però es va signar el 1702), on es van aplegar les potències partidàries al manteniment dels Austries a Castella i Aragó:Anglaterra, Portugal, Àustria, Holanda, Prússia, Hannover i Savoia. Temien que França i Espanya acabessin ens mans d’un mateix sobirà i van declarar la guerra a Felip V, proclamant els drets del’Arxiduc Carles (fill de l’emperador d’Àustria). Així doncs, l’Arxiduc rebia el suport de la Corona d’Aragó i dels països que formaven l’Aliança, i Felip de Borbó rebia el suport de Castella i d’alguns païsosEuropeus.
1702. El fet més important d’aquest any és que La gran aliança de la Haia va declara la guerra a Lluís XIV.
1703: A Viena, Leopold I va proclamar l'arxiduc Carles d'Àustria rei de laMonarquia Hispànica amb el nom de Carles III.
1704: Carles III va desembarcar a Lisboa i es va iniciar la guerra a la península.
1705: L’Arxiduc va desembarcar a Barcelona i la va ocupar. Va serproclamat rei, per tant, hi havia dos reis a alhora, Felip a Madrid i Carles a Barcelona. A més, Catalunya va signar el Pacte de Gènova amb Gran Bretanya, en el qual la monarquia anglesa es va comprometre agarantir la integritat constitucional de Catalunya.
1706: Carles III va contraatacar Madrid, i en un primer moment va ser proclamat rei d’Espanya. Però no va trobar el suport que esperava i no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra Succesió
  • GUERRA DE SUCCESIO
  • Guerras De La Guerra
  • Guerra
  • Guerra
  • Guerra
  • Guerra
  • La Guerra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS