GUERRA DE SUCCESIO

Páginas: 8 (1906 palabras) Publicado: 15 de abril de 2015
La Guerra de Successió Espanyola

1.-Quines van ser les causes de la Guerra de Successió?

La principal causa de la guerra de Successió fou la mort del rei Carles II. Aquesta mort sense descendència va deixar sense monarquia la corona Hispànica. Les desavinences van començar quan els catalans, valencians, mallorquins i aragonesos (L'antiga corona Catalanoaragonesa) van proclamar com a successordel tron l'arxiduc Carles, el fill del rei d’Àustria, i emperador Leopold d’Àustria; un Habsburg,que també reclamava el tron. I els castellans van proclamar com a rei Felip de Borbó, net del rei Lluis XIV, el Rei Sol. Cadascun d'aquests candidats significaven un model diferent. El Borbònic significava un model totalment absolutista, cosa que faria suprimir les llibertats, constitucions i lesantigues formes de govern que des de feia molts anys regien els catalans. Per això els catalans s'hi van postrar totalment en contra i a favor dels Austriacistes que defensaven un model pactista, que era el que anava bé per als catalans.
A part d´aquest punt, també cal remarcar que una de les causes principals que marcaren l´entrada d´altres potències com Anglaterra a aliar-se amb els catalans iAustriacistes va ser la por de la força que tindrien dos països borbònics amb un mateix monarca ja que en Felip d´Anjou era considerat un titella del Rei Sol, més conegut com el Monstre. Per aquesta raó diversos països aliats declararen la guerra al Imperi Francès i a les forces borbòniques, formant a Europa dos grans blocs coneguts com els Aliats i els Borbònics.















2.-Quan es vaproduir?On?

Va començar l'any 1701, que va incloure la Guerra de la reina Ana i accions de pirates i corsaris a les costes de l'Amèrica espanyola, i va finalitzar amb la signatura del Tractat d'Utracht i el Tractat de Rastatt internacionalment l'any 1713, però, a Barcelona i altres ciutats de Catalunya van decidir combatre les tropes borbòniques. La resistència es va allargar fins a l'11 de setembre de1714, en què Felip V va ocupar Barcelona i tota Catalunya va quedar sotmesa a la seva autoritat


A la guerra de successió s´hi van enfrontar França i la corona de Castella contra Gran Bretanya,Holanda,Portugal i l’imperi austríac. Moltes de les batalles van succeir a la península hispànica una de les mes importants va ser la de Almansa en la qual la corona de Castella va envair casi tota laCorona D'Arago.El tractat d’Utrecht va posar fi als conflictes internacionals encara que la guerra no va acabar fins 11 de setembre de 1714 que va quan les tropes de Felip V van ocupar Barcelona i van posar fi a la resistència catalana.



3.-Quins van ser els enfrontaments més importants?

Una de les primeres i mes importants batalles poc anteriors a Espanya va ser la de "Sta. Vitòria", a Itàlia onl'exercit francoespanyol capitanejat per el duc de Verdome va vèncer els aliats dirigits per el general Visconti, però aquests es van reorganitzar i van remetre contra els espanyols una altra vegada a la batalla de Luzzara, que va acabar en un empat que va causar grans pèrdues ambdós bàndols.
Després d’això Felip V va retornar a espanya al gener del 1703 desprès d'exitoses campanyes bèl·liques,cosa que no va ser realment decisiva militarment, però va fer que es guanyes un gran respecte per part dels militars i del poble d’Espanya.
Una mica abans del retorn de Felip V a espanya, al 23 d’octubre de 1702 l Flota Espanyola de les Índies que es refugiava a la ria de Vigo i que es trobava protegida per les flotes franceses va ser destruïda per un àgil atac per part de l'exercit anglo-holandescomandat per l'almirall George Rooke a la batalla de "Rande".

Cinc anys després tindrà lloc la anomenada batalla d' Almansa una altra de les mes importants per a la historia d’Espanya, on el 25 d'abril de 1707 l'exercit franc-espanyol del Duc de Berwich va vèncer als aliats del Marques de Ruviny. Aquesta victòria va permetre als borbònics prendre Valencia, Zaragoza i finalment Lleida, el 14...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra Succesió
  • guerra de succesió
  • Guerras De La Guerra
  • Guerra
  • Guerra
  • Guerra
  • Guerra
  • La Guerra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS