Guerra de vietnam

Páginas: 3 (717 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2012
LA GUERRA DE VIETNAM
1957-1975



LA GUERRA DE VIETNAM (1957-1975)

La guerra de Vietnam també coneguda com Segona Guerra de Indoxina, va ser unconflicte bèl.lic que va enfrontar a Vietnam del Nord, contra Vietnam del Sud de 1964 a 1975, dintre del context de la Guerra Freda.
El emperador Bao-dai, que governava Vietnam baix el controlfrancés va ser enderrocat en la zona de Vietnam del Nord i forma un nou govern a l’estat conegut com el Regne de Vietnam del Sud. Primerament, el nou govern va ser acceptat per França per amb el temps acausa de molts desacords polítics, va conllevar a la guerra armada en 1946. Bao-dai amb el suport de França va crear en 1949 el Regne de Vietnam ( Vietnam del Sud) amb la capital a Saigon i elsEstats Units també van donar el seu suport. Però en 1954 les tropes de Vietnam del Nord van envair la base francesa de Dien Bien Phu, arribant a resoldre la disputa entre França i Vietminh.
Finalment,en la Conferència de Ginebra de 1954 , es van reunir els dirigents de Vietnam del Nord i Vietnam del sud, amb França, G.B, l’URSS, EE.UU, Xina, Laos i Cambodja (que s’havien independitzat lliurement)per tal de resoldre definitivament el conflicte. Així que Vietnam va quedar dividida en la part Nord amb el dirigent Ho Chi Minh, amb el suport dels comunistes i la part Sud, amb el suport dels EE.UUEls comunistes del Sud van crear uns moviments de guerrillers com els Viet-cong o el Front Nacional d’Alliberament, els quals donaven suport al nord per a aconseguir lareunificació. Els EE.UU es van haver d’enfrontar amb aquestos utilitzant armes químiques , com el napalm, provocant danys en la pell de les persones a més de destruir per complet els camps de cultiu, encara queestaven prohibides per les convencions internacionals de guerra.

En 1964, el president d’EE.UU, Lindon B. Johnson va donar permís per a bombardejar Vietnam del Nord i enviar tropes a Saigon....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra vietnam
  • LA GUERRA DE VIETNAM
  • guerra de vietnam
  • Guerra de Vietnam
  • Guerra de Vietnam
  • Guerra De Vietnam
  • guerra de vietnam
  • la guerra de vietnam

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS