Guia Para Hacer Un Comentario

Páginas: 4 (913 palabras) Publicado: 15 de junio de 2012
GUIA PER A FER UN COMENTARI DE TEXT LITERARI

Com a una activitat acadèmica, s'ha de precisar el contingut i s'ha d'explicar de manera clara com es desenvolupa tant la forma com el contingut. Peraixò, és necessari tant la comprensió del text com la capacitat d'anàlisi i d'interpretació de la lectura. A més a més, cal tenir en compte que si bé tot comentari és explicar i analitzar el text, noés el mateix comentar un text històric, filosòfic, lingüístic o literari encara que tots ells desenvolupen les mateixes destresses lingüístiques.

Si bé no existeix una proposta o guió únic decomentari, el que fem ara assenyalar unes pautes vàlides. Tanmateix, cal indicar-vos que s'ha de procurar ja fer un text unitari si no és que per algun motiu concret se us diga el contrari, Per aquestmotiu, heu d'usar els connectors addients per introduir un tema nou (quant a, pel que fa , referent a, respecte a), de conclusió ( en resum, en conclusió) i cal anar molt en compte amb les conjuncions ique indiquen, és a dir, convé recordar i tenir present els connectors que vau veure l'any passat i en cursos anteriors (ara és moment de fer ús d'ells). Per últim, un text formal i acadèmic ha de sercoherent, adequat, cohesionat i correcte gramaticalment i ortogràficament.

TREBALL PREVI
Abans de procedir a la lectura cal enumerar les línies o versos de manera que quan llegim el text ens situemràpidament. A continuació, procedim a una lectura lenta i atenta i prenem les anotacions que considerem convenient així com marquem allò que ens ha resultat difícil d'entendre. Després, el rellegim icerquem els recursos literaris així com intentem resoldre els dubtes de la primera lectura i si és convenient es fa una tercera, quarta o fins i tot vintena lectura. Aleshores, ja podem preguntar alprofessor el que no entenem.

CONTEXT, LOCALITZACIÓ O SITUACIÓ DEL TEXT
És el primer punt de la nostra redacció. És situar el text, és a dir, explicitar la informació que podem aportar sobre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guías para la realización de comentarios
  • Guía Para Un Comentario De Texto
  • GUI A PARA EL COMENTARIO DE TEXTO
  • Guia Para Hacer Un Eventp
  • Guia Para Hacer Focusgroup
  • Guia para hacer estancias
  • GUIA PARA HACER UN ENSAYO
  • guia para hacer un ensayo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS