halterofilia paralímpica

Páginas: 3 (628 palabras) Publicado: 15 de abril de 2014






L'halterofília o aixecament de pesos és un esport que consisteix a aixecar un halter (pes variable) des de la tarima fins més amunt del cap.
La seva finalitat es aconseguir aixecar elmàxim de pes posible per a cada sèrie, en la qual els atletes tenen tres intents o oportunitats per superar la seva marca o rècord de pes.
En aquest cas, tractarem d’un estil d’halterofília anomenathalterofilia paralímpica, la qual està adaptada per a persones amb algun tipus de discapacitat, generalment, son lessions medul·lars, és a dir, a la mèdul·la espinal.
Els atletes realitzaràn l’esportcom l’halterofília clàssica, amb la diferència que s’efectuarà l’aixecament estirat a sobre d’un banc, aquest aixecament és conegut com a Press banca, o bé Powerlifting.







L'halterofília,és probablement un dels esports més antics.
Podem situar els seus orígens entorn de l'any 3600 aC a la Xina , allà els emperadors practicaven exercicis de força.
També en la dinastia Chow (1122aC) els soldats, com a requisit imprescindible per formar part de l'exèrcit, havien d'aixecar una sèrie de pesos.
El primer campionat d’halterofília paralímpica femenina, es va efectuar a Sidney,l’any 2000.












Practicat per esportistes de més de 100 països , l'halterofília és un dels esports paralímpics que més ràpid s'han estès pel món . A Londres 2012 , els aixecadors depes amb discapacitat lluitaran per superar els seus rivals en la modalitat de press de banca .
Aquesta disciplina la practiquen esportistes amb lesió medul · lar , amputació , paràlisi cerebral odiscapacitat física d'un altre tipus , que han de reunir uns criteris mínims d'elegibilitat basats en les seves capacitats . Un cop seleccionats , els halterófils s'agrupen en funció del seu pes corporal ino de la seva lesió , en deu categories masculines i altres tantes femenines .
Durant la competició , l'esportista ha de ser capaç de baixar la barra amb les peses fins al pit , deixar quieta i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • halterofilia
  • Halterofilia
  • Paralimpicos
  • Halterofilia
  • Halterofilia
  • Halterofilia
  • halterofilio
  • Halterofilia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS