Hamlet i el dubte: conferència

Páginas: 2 (357 palabras) Publicado: 6 de junio de 2011
CONFERÈNCIA: HAMLET I EL DUBTE
-El teatre de Shakespeare va tardar en arribar a Espanya perquè aquesta estava en guerra contra Anglaterra. I en lloc de William Shakespeare l’anomenaven GuillermoShakespeare.
-Personatges de l’obra: Hamlet, Ofèlia, Claudi, Poloni, Laertes…
-Argument de l’obra: Hamlet es venga del seu oncle Claudi, que havia assassinat a l’anterior rei i pare de Hamlet. Però,per accident, mata a Poloni, pare de l’enamorada de Hamlet, Ofèlia. Així comencen una serie de tragèdies en la que tots acaben morint.
-El dubte: Hamlet sap que ha d’actuar (quan se n’assabenta de queClaudi va assassinar al seu pare) però no s’hi atreveix. Això condueix a la tragèdia perquè mata a Poloni. Si Hamlet no hagués dubtat i hagués matat a Claudi de immediat això no haguera passat.-Encara que hi ha que pensar abans d’actuar no hi ha que deixar que els dubtes ens impedeixin actuar.
-Hamlet és una tragèdia de caràcter ombriu i romàntic. El romanticisme, seguint l’exemple deShakespeare, deixa per al final la major tragedia. Aquest és un tret també característic de l’opera.
-S’hi ha fet una pel·lícula de Hamlet en blanc i negre perquè aquest contrast entre la llum i les ombrescaptura molt bé l’essència de l’obra. El escenari de la pel·lícula també reflecteix els aspectes tràgics i els engrandeix.
-Els personatges de Hamlet serien bons models per al psicoanàlisi. Certament,deurien estudiar-se les seues personalitats. Són molt complexes.
-El dubte: paràlisis de la voluntat que no et deixa actuar. El poble anglés ha sigut educat amb Hamlet i per això odia el dubte. Encanvi, el poble espanyol ha sigut educat amb El Quixot (que no deixa de fer accions i rebre pallisses per elles) es converteix en un poble pusil·lànime que rebutja de les seues accions passades(llegenda negra) i no s’atreveix a actuar. Per tant:
El poble anglés segueix el model de Don Quixot.
El poble espanyol segueix el model de Hamlet.
-Conclusió: hi ha que actuar en el moment adequat, sense...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conferencia I
  • Freud conferencia I
  • Resumen Conferencia I JOAEEI
  • Austin J.
  • Hamlet I La Concepció Platònica De La Vida I La Mort
  • ACLARINT DUBTES PAU I
  • Caracterització Dels Personatges De Hamlet i De Madame Bovary. Literatura Universal I
  • Hamlet i la metaficción

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS