Harley davidson

Páginas: 7 (1515 palabras) Publicado: 7 de junio de 2011
Introducció i Objectius de la Recerca

La recerca d’aquest treball es basa en l’anàlisi en profunditat des del punt de vista econòmic i empresarial dels factors més rellevants que es donen en el procés de llançament d’un hipotètic producte en el context d’una empresa en concret.
L’empresa que analitzarem detalladament i sobre la qual s’aplicarà la hipòtesi inicial serà la responsable de lallegendària marca Harley-Davidson. Totes les anàlisis i conclusions seran extretes tenint en compte la gestió, l’estratègia, la filosofia i fins i tot la història d’aquesta empresa. Així doncs, s’explicarà de forma minuciosa cadascun dels punts que repercuteixin en la incorporació d’aquest nou producte dins de l’organització.
La hipòtesi que utilitzarem serà el llançament d’un producte per partd’aquesta empresa: un cotxe amb motor d’hidrogen. Com veurem més endavant, el fet d’innovar cap aquesta direcció portaria a Harley-Davidson a entrar en un mercat totalment nou.
En primer lloc, la seva introducció al món del vehicle de quatre rodes o turisme, amb una nombrosa competència i amb un esforç encara més destacable pel fet de començar des de zero en aquest àmbit. Tot i això, l’empresa ja famolts anys que es dedica al sector automobilístic, encara que sigui el de dues rodes, i això no deixa de ser un factor que d’alguna manera esmorteeix l’esforç necessari per a ser competent.
En segon lloc, l’empresa apostarà per una font d’energia alternativa i menys contaminant: l’ hidrogen. D’aquesta manera Harley-Davidson es fixa un objectiu a llarg termini i es prepara per poder prescindir delscombustibles fòssils en un futur, que durant molts anys han estat l’eix principal de la coneguda marca.
Val a dir que aquest és un terreny molt poc cultivat i que per tant l’empresa haurà d’enfocar al màxim el seu esforç en la investigació i desenvolupament d’aquesta nova tecnologia, per tal d’aconseguir un alt grau de participació en el mercat del vehicle impulsat per motor d’hidrogen.
Perconcloure el treball veurem tota la sèrie de canvis tant estratègics com de gestió que haurà de prendre l’empresa per tal d’adaptar-se a aquest nou concepte, començant per la incorporació de nous proveïdors en l’estratègia empresarial, passant per la producció i acabant en la gestió de màrqueting i de comercialització.
Harley-Davidson

Introducció a l’empresa

No existeix conductor méssatisfet del seu vehicle i que se senti més identificat amb la seva marca que el conductor d’una Harley-Davidson. El fet de tenir una Harley significa molt més que tenir una motocicleta. Implica pertànyer a un grup de persones que sent devoció per una marca. Implica sentir-se membre d’una gran família.
Harley-Davidson genera expectatives, es fa esperar entre el públic, guanya popularitat i controlatotalment els seus llançaments. L’empresa dóna opció a la personalització del producte que adquireix el client de tal manera que aquest és únic, requereix una espera i això fa que les seves motocicletes siguin extremadament cobejades.
El secret del seu èxit és precisament que l’empresa és totalment conscient de què el seu producte transcendeix més enllà de la seva qualitat, atractiu o funcionalitat.La companyia estableix una relació empresa-consumidor amb un lligam tant fort que tot client de Harley-Davidson se sent part d’una gran comunitat amb una filosofia i una personalitat pròpies.
Història

L’origen del que coneixem avui com Harley-Davidson té lloc l’any 1903 quan William S. Harley, un jove de Wisconsin, juntament amb el seu amic Arthur Davidson van fundar la marca que portaria elsseus cognoms.
Fent ús dels seus propis dissenys i utilitzant el pati posterior de la família Davidson com a taller artesanal van fabricar el seu primer model de competició, que va aparèixer per primera vegada el Setembre de 1904.
Poc a poc la producció dels dos amics va anar augmentant, així com la seva popularitat i originalitat, fins al punt de què només tres anys més tard posseïen una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Harley Davidson
  • Harley davidson
  • HARLEY DAVIDSON
  • harley davidson
  • Harley davidson
  • Harley davidson
  • harley davidson
  • Harley davidson

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS