Hipòtesis, Lleis i Teories

Páginas: 2 (380 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2011
HIPÒTESIS, LLEIS I TEORIES.

Document 4

• Què tenen en comú i en què es diferencien les lleis i les teories científiques?

Tal com hem llegit en el text anterior, les hipòtesis són el puntde partida per construir la ciència. Comencen sent afirmacions lògiques les quals haurem de declarar com a certes mitjançant experiments.
Quan duem terme aquests experiments, però, el que estemfent és fer evolucionar aquests enunciats universals que expressen el comportament o la relació que mantenen uns fenòmens concrets d’una manera regular i invariable. Ja que quan un d’aquests enunciats ohipòtesis és verificat, si l’experiència ho confirma, passa a ser una llei.
Les teories són un conjunt de lleis i observacions que tracten d’una ciència particular. Donen unitat a una ciència ipermeten trobar lleis noves.
De tal manera que tant les lleis com les teories es basen en hipòtesis, les quals podem desmentir o no, però la diferència està en el fet de que una llei la descobrimtreballant sobre aquestes hipòtesis i que s’aplica quan estàs segur de la invariabilitat del resultat de la investigació i ja l’has comprovat seguint el mètode científic així l’utilitzem per descobrir elvalor d’una variable a partir del valor d’unes altres relacionades, pel contrari una teoria la construïm a partir de les lleis creades, a mes no esta comprovada, és a dir no estem segurs del resultat dela investigació i que apliquem per explicar uns fenòmens concrets.
Finalment, he de dir que les lles i les teories depenen les unes de les altres, ja que a partir d’unes hipòtesis creem una llei,que s’agruparà amb altres i passarà a ser una teoria, la qual ens obrirà portes a noves hipòtesis que ens permetran crear més lleis.

• Busca algun exemple de teoria i indica algunes lleis que laformen.

Teoria de la termodinàmica es tracta d’una teoria que estudia els fenòmens físics relacionats amb la calor i la temperatura, és a dir, el moviment desordenat de les partícules que formen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teoría de hipótesis
  • teoria de hipotesis
  • Teorias I
  • Teorias i
  • Teoria del muestreo y prueba de hipotesis
  • hipotesis de las mareas y teorias de las nubes
  • Hipotesis de la teoría de cuerdas
  • DEFINICIÓN DE TEORÍA, LEY, E HIPOTESIS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS