Història de Tous

Páginas: 5 (1228 palabras) Publicado: 26 de septiembre de 2014
HISTÒRIA DE TOUS
Tous és una companyia d’arrels familiar, que es dedica a la comercialització de joieria i complements. Des dels seus inicis s’ha mantingut fidel a la seva pròpia personalitat i essència.
La Marca és un sinònim d’estil precís i que es conegui a primera vista, que ha integrat el concepte de luxe. Una empresa d’essència familiar que sorprèn amb materials nobles i gemmessimplement precioses, realitzades per artesans que reuneixen la feina tradicional amb les noves eines tecnològiques.
Així doncs, Tous s’ha convertit en una marca reconeguda, que a dia d’avui té presència en 45 països, gracies als 420 establiments que té repartits al llarg del planeta, en ciutats com Nova York, Mèxic D.F. o Tokio.
La marca està cada vegada més consolidada entre editores de moda,estilistes, celebrities i dissenyadors, ja sigui per les seves joies, els seus bolssos, fragàncies, rellotges, ulleres i altres accessoris.
La història pròpiament dita de la marca podem dir que comença el segle passat, l’any 1290 quan Salvador Tous Blavi i Teresa Ponsa Mas obren un petit taller de joiera a Manresa. Més endavant l’any 1965 Salvador Tous Fill es casa amb Rosa Oriol i prenen el relleu delnegoci familiar. A partir del 1970 Rosa Oriol comença a customitzar joies per a les seves clientes i deu anys més tard, l’any 1980, comença a dissenyar joies, encertant totalment amb nou disseny modern i actual, el qual cobreix un buit al mercat i atrau a un ampli públic. Des d’aleshores Tous ha dissenyat un estil de joieria únic al món; joies màgiques, divertides i innovadores que s’han allunyatde la joieria tradicional i han donat lloc a una nova interpretació del luxe, com a luxe accessible i assequible. L’any 1995 naixerà la icona de Tous, l’osset.
Des del 1985 fins el 1992 es van integrant al negoci familiar les quatre filles del matrimoni Tous. El 1989 el negoci obre la seva primera tenda a Barcelona, la qual aconsegueix en molt poc temps un gran èxit. El 1992 comença la expansiónacional del negoci, obrint les dues primeres societats participades a Sant Cugat i a Madrid. Pocs any més tard comença la internacionalització i obren la primera botiga a Japó.
El 1997 van ser els pioners en contractar una celebrity com a imatge de la marca, aquesta va ser la duquessa de Montoro, Eugenia Martínez de Irujo. Quan arriba el canvi de segle Tous aposta per la diversificació deproductes i introdueix bosses i fragàncies al seu negoci. Al llarg dels anys segueix la seva expansió internacional i la marca arriba a Mèxic l’any 2001 i tres anys més tard també a París i Nova York arribant així l’any 2005 als 200 establiments al llarg del planeta. Gràcies al gran creixement de Tous, l’any 2007 obren les noves instal·lacions centrals amb més de 10.000 m2.
Corre l’any 2008 quan esprodueix un relleu generacional dins la companyia, i Alba Tous assumeix la presidència.
Finalment arribem a l’any 2012, en que la companyia ha crescut de tal manera que ja compten amb més de 400 establiments.
Cal destacar el naixement de la icona de la marca; l’osset, que tal i com explica la Rosa Oriol va néixer casualment gràcies a un viatge que va fer, en el qual va veure un osset de peluixen un aparador i li va portar records entranyables de la infància. Va ser aleshores quan va pensar que aquest os es podria fer d’or o de plata. Aquesta icona es va convertir ràpidament en un amulet de bona sort per milions de persones i per la pròpia marca, el qual va marcar l’inici de la seva expansió internacional.








Posicionament, valors i missió
Els valors de Tous, tal i comels defineixen des de la pròpia marca són:
Tendresa: Tous es distingeix per la seva tendresa i calidesa. Els seus dissenys i elements de comunicació són femenins i propers, tal i com ho veiem perfectament reflectit en el famós osset de la marca, que mostra a la perfecció la dolçor i l’afecte de la marca.
Divertida: Tous és alegre. Els seus dissenys i elements de comunicació emanen felicitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tous
  • Tous
  • Tous
  • Tous
  • Tous
  • Tous
  • Tous
  • Sentencia Tous

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS